Вјежбе и савјети фитнес инструкторке Романе Стојановић: Глутеус тражи директан и тежак покрет који ће га активирати

Александра Маџар
Вјежбе и савјети фитнес инструкторке Романе Стојановић: Глутеус тражи директан и тежак покрет који ће га активирати

Чврста, лијепа и обликована задњица вјероватно је сан сваке друге жене.

Док су поједини природно награђени лијепим и истакнутим атрибутима, ови други ће се ипак морати мало ознојити и потрудити како би били задовољни у својим омиљеним фармеркама, а о томе на који начин можете постићи добре резултате говорила је фитнес инструкторка Романа Стојановић.

- Нажалост, данас је велики број жена које избјегавају вјежбање глутеуса јер су увјерене да ће усљед вјежбања задњица постати још крупнија, што је у ствари велика грешка, јер ће је ојачање глутеалних мишића сигурно учврстити, дати јој фин облик и убрзати смањење масних наслага - објашњава Романа.

Бити у покрету (ходање, трчање, пењање степеницама...) не доприноси обликовању ваше задњице и такве активности довољне су само за неко основно активирање и одржавање мишића, али не и глутеуса.

- Глутеус тражи директан и тежак покрет који ће га активирати - истиче она.

Најугроженији су они чији је посао свакодневно и вишечасовно сједење у канцеларији или аутомобилу.

Када говоримо о задњици, подсјећа Романа, заправо говоримо о три различита мишића: глутеус медијус, глутеус максимус и глутеус минимус. 

- Уз неколико квалитетних вјежби и само мало воље, свака жена може бити поносна власница савршено обликоване задњице.

Све што требате је редовно и правилно вјежбање и резултат сигурно неће изостати. Осим на глутеусу, резултат вјежбања полако ћете почети примјећивати и на осталим дијеловима тијела, као што су стомак, струк, бедра, самим тим долазимо до укупно бољег обликовања тијела - прича фитнес инструкторка.

Глутеус, као и сваки други мишић на тијелу, може да се повећа тако што се вјежбе изводе што спорије, а она је у овом броју показала неколико основних вјежби које можете сами да уврстите у свој свакодневни тренинг у кући или у теретани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана