У Хитлеровој родној кући полицајци ће имати обуку о људским правима

Anadolija
У Хитлеровој родној кући полицајци ће имати обуку о људским правима

БЕЧ - Након што је одлуком из 2019. године родна кућа Адолфа Хитлера у Аустрији претворена у полицијску станицу, најављено је да ће у тој кући бити држана обука снага сигурности у подручју људских права, јавља Анадолија

Хисторичар Оливер Ратхколб, члан комисије која је основана како би спријечила да зграда позната као "Хитлерова кућа", односно родна кућа нацистичког вође у Браунау ам Инну, постане честа дестинација нацистичких симпатизера и како би се осигурало њено поновно кориштење, одржао је конференцију за новинаре.

Ратхколб је рекао да је у испитивањима јавног мнијења, о судбини куће у којој је Хитлер рођен, 53 посто јавности рекло да је треба претворити у антинацистичку институцију, а 23 посто да се зграда треба срушити.

Ратхколб је наве да се кужа не може срушити због законске регулативе. Напомињући да ће кућа, која ће се од 2026. године користити као полицијска станица, служити у двије сврхе, Ратхколб је рекао:

"Полиција покрајине Горња Аустрија овдје ће овдје у будућности добивати ​​обуку у подручју људских права.

У исто вријеме, биће отворена за кориштење као центар за обуку свих полицијских снага у земљи." Кућа у којој је 1889. рођен нацистички вођа Адолф Хитлер у граду Браунау ам Инну, у покрајини Горња Аустрија, изазвала је озбиљне полемике у земљи.

У новембру 2019. године одлучено је да се Хитлерова родна кућа преуреди у полицијску станицу, а у том је оквиру диљем Еуропе одржан тендер за пројекте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана