Србин био возач шеика, сад је раскринкао мрачне тајне владара Дубаија

Agencije
Србин био возач шеика, сад је раскринкао мрачне тајне владара Дубаија

Свјетска јавност већ је упозната са причом Латифе, ћерке владара Дубаија Мухамеда бин Рашида, која је тврдила да је њен отац одговоран за мучење и затварање бројних жена које га нису слушале.

Како је тврдила, његова "жртва" била је и њена старија сестра, док је тетка убијена због непослушности. Сада је на видело изашла још једна језива исповијест. За магазин Њујоркер, шеиков шофер по имену Ђуро Синобад, испричао је мрачне детаље о шеиковим сексуалним авантурама, које укључују мучење и силовање жена, чак и малољетних дјевојчица.

Шеик Мухамед рођен је 1949. године, а званично је преузео трон након смрти свог брата, 2006. године. Неговао је имиџ традиционалног арапског вође, приказујући себе као породичног човјека. Био је наклоњен Западу, што је и доказао након напада 11. септембра, јер су Уједињени Арапски Емирати постали кључни стратешки партнер у рату против тероризма.

Током љета шеик је са неколико својих жена и деце одлазио у Енглеску. То је била и прилика да се шеик више приближи западним земљама и њеним лидерима, а такође улагао је и стотине милиона евра у британске коњске трке. Често се појављивао поред краљице Елизабете, чак је на неке догађаје путовао у њеној кочији, на челу краљевске поворке.

Блискост са овом империјом, можда је и довело до утиска да британска власт затвара очи на наводе који су испиливали у јавност.

Једне јунске суботе 2001. године, инспектор полиције у Сарију Колин Сатон добио је забрињавајући позив.

Пријављен је озбиљан злочин на шеиковом имању. Једна 22-годишња сексуална радница рекла је да су је у Лондону покупила кола која су је одвезла до имања, на којем је била заточена, а члан краљевске породице Дубаија више пута је силовао.

Сатон је кренуо да истражује, али идентитет наводног силоватеља није могао да се потврди, тако да ни оптужница није могла да буде подигнута, али нови свједоци су се појавили.

Три шофера који су годинама радили за краљевску породицу Дубаија рекли су да су редовно били послати да возе сексуалне раднике из цијелог Лондона на шеиково имање. Рекли су да су групе жена одвођене из лондонског хотела Карлтон Тауер, који је у шеиковом власништву.

Неке су биле старије, али друге су биле тинејџерке или у раним двадесетим годинама. Углавном су биле „регрутоване“ у ноћним клубовима.

Приликом вожње, женама није речено куда иду, а телефоне су им одузимали при уласку у кућу. Возачи нису могли да кажу шта се тачно тамо догодило, нити ко је умијешан, али, жене су на крају вечери враћали кући.

Један од возача био је Ђуро Синобад, 70-годишњи Србин, који је живио у Енглеској скоро двије деценије, а као шофер је радио до краја 2020. године. Он је причао како су млађе жене биле јако узнемирене, јер су схватале шта се од њих очекује.

Према његовим ријечима, једна дјевојка је покушала да побјегне, али је у дворишту имања, полуодевену, ухватио члан шеиковог обезбјеђења, који ју је онда и истукао штапом.

„Била је у стању шока. На леђима су јој били трагови ударца. Кад сам је враћао кући, целим путем је плакала“, испричао је Синобад.

Такође је испричао и други случај када је једног јутра групу жена одвезао до имања. Из кола су изашле све жене осим једне „младе, слатке енглеске дјевојке“. Када се окренуо и покушао да је утјеши, на сједишту је видио крв. Могао је само да замисли шта је узрок.

„Дрхтала је и плакала, али нечујно“, рекао је он.

Бивши шеиков тјелохранитељ такође је испричао како су групе жена довођене у шеикову хотелску собу скоро сваке ноћи и ујутру одлазиле својим кућама.

Неколико запослених су због својих свједочења изгубили посао. Синобад је подиео тужбу за незаконито отпуштање, а шеикови адвокати негирали су наводе о експлоатисању сексуалних радница, преноси Нова.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана