Срамни сајт странцима нуди Српкиње за брак: "Коштаће вас 27.000 долара"; "Она све постиже"

ГС
Foto: Илустрација

Да смо толико дубоко у капитализму да мислимо да све на овом свијету може да се купи доказује и један срамни сајт који у опису своје сврхе и дјелатности наводи "помоћ мушкарцима да се брзо и ефикасно ожене", тако што ће своју супругу поручити путем мејла.

Наводно, не ради се о трговини људима, већ жене свјесно пристају да буду дио каталога за мушкарце који су ради да их ожене.

Колико је ово деградирајуће по жене из цијелог свијета, а међу њима и Српкиње, говори чињеница да уз услуге које се нуде на сајту, можемо видјети и цјеновник одржавања брака са женом из Србије који са трошковима свадбе, како пишу, може да изнесе око 27.000 долара.

Такође, у оквиру описа такозваних бенефита брака са Српкињом стоји и висока стопа успјешности бракова, коју су, непознато је како, израчунали и тврде да износи 70 одсто.

"Српкиње постају све пожељније међу странцима, па су наши експерти урадили детаљну анализу новог тренда", пише на сајту који жене представља као робу и ресурс за мушкарце.

Постоје чак и рецензије других мушкараца који су се због савјета са сајта одлучили на брак са Српкињом, те су детаљно описана њихова искуства.

"Она може све. Перфекциониста је и хоће да буде идеална мајка, домаћица, пословна жена. Све јој то успијева, не знам како, идеална је, дивим јој се и никад нисам зажалио што сам се одлучио за жену из Србије", пише један и таман кад помислите да је нешто горе од овога немогуће прочитати, други додаје:

"Много је фокусирана на свој изглед, хоће да увијек изгледа савршено, али гледа исте серије које и ја и увијек можемо о свему да дискутујемо."

Овај сајт, како наводе, служи да мушкарци не би морали да губе вријеме и излазе са женама, већ да нађу некога за брзу женидбу, па се упознају током брака.

Сви срамни детаљи о овом сајту врло јасно указују на то да је могуће да се ради о трговини људима која је премјештена у сајбер свијет, па је алармантна и сама чињеница да сајт као што је овај није провјерен од стране органа реда и угашен.

Идеја да се жена постави као артикал у каталогу са све цијеном одржавања је толико унижавајућа и јасно је да крши основна људска права. Интернет јесте слободно мјесто, али ту чињеницу људи не смију да злоупотребљавају, нарочито не ради угрожавања безбједности других људ, јавља Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана