Сони профитирао на видео игрицама због локдауна

Танјуг
Сони профитирао на видео игрицама због локдауна

ТОКИО - Профит јапанског Сонија скочио је у периоду јануар-март осам пута у односу на исти лањски квартал, на 107 милијарди јена (982 милиона долара), јер су се Јапанци, који су остајали код куће због корона мјера ограничења кретања, окренули видео игрицама и другим визуелним садржајима те компаније.

Сони корпорација је извијестила данас да је у фискалној години, завршеној 31. марта, остварила рекордну добит од 1,17 билиона јена (11 милијарди долара), што је отприлике двоструко више од 582 милијарде јена из претходне фискалне године, преноси АП.

Још увијек влада велика потражња за конзолом ПлејСтејшен 5 која је пуштена у продају прошле године, навела је компанија, прецизирајући да је до сада продала 7,8 милиона ових уређаја широм свијета.

Укупна продаја Сонија у првом тромјесечју текуће године скочила је за 27 посто, са прошлогодишњих 1,7 билиона јена на 2,2 билиона јена (20 милијарди долара). Сони је лани пријавио профит од 12,6 милијарди јена за период јануар-март.

Ипак, Сони предвиђа пад профита од 44 процента за фискалну годину до марта 2022. године, на 660 милијарди јена (шест милијарди долара), јер би фактори који су утицали на раст добити у минулој фискалној години могли да ишчезну.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана