Савјети за припрему дјечјег рођендана

Агенције
Савјети за припрему дјечјег рођендана

Чини се да је све било једноставније у не тако давној прошлости, јер људи нису имали толико могућности на располагању. И то се односи и на разне врсте породичних свечаности, међу којима је свакако прослава дјечјег рођендана, можда и најважнија, заједно са породичном славом.

И док је раније било сасвим довољно угостити рођаке и пријатеље у свом дому, те на тај начин прославити рођендан малишану, данас је ситуација потпуно другачија.

Уз ресторан за прославу рођендана, који је често једна од опција, многи савремени родитељи, са жељом да себи максимално олакшају, одлучују се и за кетеринг за рођендан. Да ли зато што је тако ипак лакше или зато што је у моди, чак се и рођенданске торте наручују од врсних посластичара.

Није више организација рођендана тако једноставна... Треба изабрати најприје велики или неки мали ресторан за прославе, а затим и одабрати фирму која ће припремити храну, те посластичарницу... Посла преко главе.

У суштини, све то уопште не мора да буде толико компликовано, али само ако се на вријеме и на прави начин организујете.

Корисни савети - ресторан, храна, торта...

Наравно да сваки родитељ зна шта његовом малишану причињава задовољство у одређеном узрасту. Зато се не треба нарочито мијешати када је у питању прослава дјечјег рођендана, али свакако постоје одређени савјети које треба прочитати и евентуално прихватити.

Посебна организација увијек је важна када су у питању прославе првог рођендана и пунољетства. У принципу је велика разлика између ових прослава, јер у првом случају родитељи доносе све одлуке, а у другом се за већину ствари пита слављеник.

А у зависности од тога колико званица ће бити зависи и колики ресторан ћете морати да изаберете. Зато и јесте важно да прво направите списак званица, па тек онда да кренете са избором простора за прославу рођендана вашег дјетета.

Увијек постоји опција и да се одлучите за организацију рођендана у сопственом дому, али том приликом би требало да узмете у обзир све факторе који су и за и против тога.

Наиме, ако се одлучите за варијанту кућне прославе рођендана, то значи да ћете више водити рачуна најприје о припреми простора, а затим и о његовом чишћењу након што оду гости, што значи да нећете моћи баш да уживате. Управо зато је ресторан или дјечја играоница дефинитивно боља опција.

Када већ одаберете простор, онда је потребно да одлучите шта ћете са храном. Кетеринг за рођендан је опција за коју се сада многи одлучују, али треба одабрати одговарајућу агенцију.

У понуди их има заиста много, па би требало сагледати и цјелокупну понуду јела и цијене, али и уопштено остале услове сарадње. Под тим првенствено мислимо на чињеницу да фирме које раде кетеринг за рођендан нуде различите олакшице и попусте својим клијентима, те по захтјеву припремају и специјално послужење за дјецу.

Наравно да све то има утицаја на избор, те је потребно да сви ти детаљи буду узети у обзир.

Коначно дођосмо и до ставке која је дефинитивно најважнија за слављеника - торта за рођендан. Уколико мама или бака посједују одређене вјештине, онда рођенданске торте није неопходно наручивати.

Међутим, с обзиром на то да је ипак тако нешто прилично ријетко у пракси, није чудно што се многе маме одлучују да поруче од професионалних посластичара торту са одређеним цртаним јунаком или било којег другог облика.

Додатна предност је и то што бројне посластичарнице, које израђују рођенданске торте могу и да припреме облик по жељи слављеника.

Дакле, уколико желите да прослава дечјег рођендана прође беспријекорно, од вас зависи како ћете је организовати. Добро се припремите и будите систематични, да бисте заиста могли да уживате касније у слављу са својим гостима!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана