Ријешена мистерија Бермудског троугла?

ГС
Ријешена мистерија Бермудског троугла?

Мистерија Бермудског троугла је нешто што постоји већ толико дуго да су многи чак и заборавили на њу, али један стручњак тврди да је она коначно ријешена.

У интервјуу за документарац Сецретс оф тхе Бермуда Триангле који је први пут емитован 2019, Ник Хачингс тврди да се мистерија Бермудског троугла може решити путем геологије.

Према енциклопедији Британница, овај мистериозни троугласти дио на сјеверу Атлантског океана прогутао је више од 50 бродова и 20 авиона који су нестали без трага.

Познат је и као "Ђавољи троугао", а први наводи о нестанцима воде поријекло још из 19. века, али Хачингс каже да ништа од тога нема везе са натприродним силама или ванземаљцима.

Он је у 60-минутном документацу објаснио:

"Бермуди су у основи морска планина, то је један подземни вулкан. Пре 30 милиона година, вирила је изнад нивоа мора. Сада је еродирала и остао нам је врх вулкана. Имамо неколико узорака са магнетитом. То је најмагнетичнији природни материјал на Земљи".

Мистерија Бермудског троугла више није мистерија

Хачингс је направио експеримент у документарцу где је мали комад овог узорка приближио компасу, чија игла је потпуно полудела и онемогућила навигацију.

"Можете само да замислите како је било старим морепловцима који су пролазили поред Бермуда. Сигурно је било узнемиравајуће."

То би значило да су се сви просто губили и да ту нема неке велике мистерије, а има и оних који кажу да проценат несталих уопште није толико велики у односу на неке друге делове океана.

Научник Карл Крушелницки рекао је да је овај дио близу Екватора и богатог дијела свијета, тако да је веома прометан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана