Профилне слике на друштвеним мрежама сутра замјенити сликама предака

Срна
Профилне слике на друштвеним мрежама сутра замјенити сликама предака

БЕОГРАД - Удружење “Бесмртни пук Србије” позвало је све грађане да Дан побједе над фашизмом - 9. мај, обиљеже тако што ће од сутра своје профилне слике на друштвеним мрежама замјенити сликама родитеља, дека и бака који су се борили у ратовима за слободу отаџбине.

На “Фејсбук” страници “Бесмртног пука Србије” истиче се да је Дан побједе, као празник посебно важан у историји српског и руског народа, чији су преци хероји показали невероватну храброст не жалећи своје животе у борби за исконске вриједности два народа - слободу, истину и правду.

Из овог удружења поручују да упркос томе што због епидемије вируса корона неће моћи да буде одржан традиционални марш “Бесмртног пука” у Београду, они неће пропустити прилику да прецима херојима одају почаст какву заслужују.

“Покажимо свима да смо поносни преци наших храбрих предака чије слике заслужује да види цео свет. Од 8. маја - ми смо наши преци! Преплавимо друштвене мреже сликама победника!”, истакли су из “Бесмртног пука Србије”.

Ово удружење има за циљ очување сјећања на жртве ослободилачких ратова и оснаживање пријатељских веза српског и руског народа.

Ове године обиљежава се 75 година од побједе над фашизмом и капитулације нацистичке Њемачке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана