Преминуо бивши гитариста "Галије"

Независне
Foto: Facebook

Гитариста групе Галија, Белгијанац Жан Жак Роскам, преминуо је у понедјељак 26. октобра 2020. године, објављено је на званичној Фацебоок страници групе "Галија".

"Са великом тугом сазнајемо да је у понедељак 26. октобра 2020. преминуо Жан Жак Роскам (Јеан Јацљуес Роскам), гитариста и композитор који је обележио значајан део Галијине каријере".

Гитариста и композитор Жан Жак Роскам са познатом српском групом "Галија" снимио је пет албума.

Они су још навели да је овај, како су истакли, изузетно шармантни и харизматични тамнопути Белгијанац, са Галијом снимио пет албума, на којима се потписао као гитариста, али и као аутор пјесама као што су "Жена које нема", "Небо над Макарском", "Певају јутра", "Љубавна песма", "Пролеће" и "Москва-Балкан".

"Посебно запажен је био његов вокални допринос у шаљивим песмама 'Љубавна песма' и 'Зебре и бизони'. Жак је са Галијом одсвирао небројено много концерата широм старе Југославије, а 2011. године је, након двадесет година паузе, као специјални гост поново засвирао на бини са својим матичним бендом на концерту у Сава Центру којим је Галија обиљежила 35 година постојања", наводи се.

Додају још да групу Галија за Жан Жака везују изузетно "лепа сећања и невероватан број сјајних анегдота и успомена".

"Његов одлазак је велики губитак. Жан Жак Роскам, хвала ти за све. Почивај у миру", наводи се на званичној ФБ страници групе Галија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана