Политичари на љетовање неће даље од Србије

Дарко Момић
Политичари на љетовање неће даље од Србије

БАЊАЛУКА - Већина политичара у Српској намјерава да поступи по препоруци Министарства трговине и туризма и да годишње одморе проведу на некој од туристичких дестинација у РС и на тај начин помогну опоравку ове привредне гране погођене пандемијом.

Неки и не планирају одлазак на љетовања, неки кажу да одавно имају у плану да посјете неке туристичке дестинације у Србији, а неки признају да због хајке црногорских власти на Српску православну цркву неће ићи на Црногорско приморје на којем су редовно проводили годишње одморе.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић годишњи одмор планира да проведе у свом крају - Миљевцима код Санског Моста, гдје како каже и иначе иде ка­д год ухвати слободног времена.

- Други дио годишњег искористићу за одлазак на нашу олимпијску љепотицу Јахорину - каже Бореновић.

Предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић каже да не планира на љетовање.

- Одмор планирам провести кући и тако мало се одморити од свакодневних обавеза, али нисам планирао одлазак на љетовање - каже Миличевић.

Шеф СПС-а Горан Селак у овом тренутку није сигуран да ли ће уопште ићи на љетовање, али каже да ће свакако покушати да проведе неко вријеме одмарајући са породицом на некој од наших дестинација.

- Подржавам акцију промовисања туристичких дестинација Републике Српске и љетовања у Српској. Сматрам то солидарним чином, али и приликом да се наши грађани, поготово млади и дјеца, упознају са свим оним што нуди Република Српска, а то није мало. Сваки наш град и свака наша општина имају природне љепоте које вриједи видјети - каже Селак.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић каже да његова дјеца обожавају море због чега ће у зависности од ситуације настојати да им приушти седам дана одмора на мору, али да ће настојати и да супрузи испуни жељу.

- Моја супруга није била у Требињу и вјероватно ћу искористити прилику да ове године одемо тамо на пар дана и тиме на одређен начин дам допринос опоравку и развоју домаћег туризма - каже Жунић.

Потпредсједник Народне скупштине и функционер Уједињене Српске Милан Петковић планирао је седам дана провести на Црногорском приморју, али каже да је због односа црногорских власти према Српској православној цркви у дилеми да ли ће отићи.

- Свакако нисам превелики љубитељ мора и највише волим активан одмор на селу, али могуће је да одем на језеро Балкана или у Доњи Скугрић код Модриче, гдје има сјајан хотел окружен воћњацима. Одавно планирам да посјетим фрушкогорске манастире и винарије па је могуће и да то буде овога љета - каже Петковић.

Ваучери

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је са представницима туристичких организација и хотелијера из Српске договорено да 15. јуна почне коришћење ваучера чији је циљ помоћ туристичком сектору да превазиђе кризу изазвану епидемијом вируса корона.

- За боравак три вечери моћи ће бити коришћен један ваучер, а за боравак четири и више вечери два ваучера по смјештајној јединици. Намјера је да коришћење ваучера почне од 15. јуна - рекла је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана