Око чега се Новосађани најчешће свађају на друштвеним мрежама?

ГС
Око чега се Новосађани најчешће свађају на друштвеним мрежама?

Новосађани су познати по томе да своје мишљење веома често задрже за себе, све док се не докопају друштвених мрежа, а онда долази вријеме да се све те “емотивне калорије“ потроше.

Конструктивне расправе најчешће се воде испод објава на одређеним групама и страницама, а све чешће и на приватним профилима. У животу постоје неки познати обрасци понашања, па тако и Новосађани имају одређене теме око којих се “лако запале”, што маркетинг магови веома често користе да им привуку пажњу, пише новосадски портал "Градске инфо".

Теме око којих ће се Новосађани највише “упецати” за коментарисање су:

"Дођоши и старосађани":

Било да се налазите испод неког рецепта “супе, соса и меса” те се прича поведе у правцу локалне кухиње и навика, било да се ради о савјетима за добар провод или о ко зна каквој новосадској теми, неко ће у коментарима разбити монотонију коментаром који ће покренути читав низ реакција.

Тај коментар обично остави “старосађанин” који је дубоко убијеђен да су за све негативне ситуације у граду одговорни једино и искључиво „дођоши“! Због „дођоша“ је данас тешко “смувати” дјевојку (све су они покупили), због „дођоша“ се изгубила култура паркирања на одговарајућим местима, због „дођоша“ је гужва у саобраћају, због „дођоша“ ово, због „дођоша“ оно…

У неком моменту, ове најчешће суптилно упаковане нападе примијетиће и друга страна, те ће узвратити истом мјером говорећи како “старосађани” мисле да су “виша раса”. И ето тако, ниоткуда, повешће се расправа о томе ко су то истински Новосађани.

Паркирање:

У првом чину сукобе се двије струје. Возачи који се жале да нема довољно паркинга у граду и еколози који се жале да је изградња великог броја паркинг мјеста директан удар на екологију. У другом чину се некако увијек дође до Београђана и њихове бахате вожње, док се у трећем свечана завршница ове драме обично оконча свакојаким увредама и пријетњама како ће одређени возачи своја кола сутрадан пронаћи у не тако репрезентативном стању.

Ова проблематика свакако највише погађа оне који аутомобилима долазе у центар, због чега ће Нови Сад ускоро добити и 4 нове подземне гараже које ће дијелом решити овај проблем.

Несавјесни послодавци:

Што се овог дијела свађа на друштвеним мрежама тиче, бијес понекад можемо и да разумијемо. Неки приватници се заиста труде да омаловажавају друге, те да принципом “леба без мотике” на туђим леђима граде своје империје. Тако је недавно у Фејсбук групи “Послови Нови Сад” објављена потражња за раднике у одређеној пекари, са условима који су били веома оскудни. Ова објава изазвала је гомилу коментара, а оно што се најчешће понављало, ако изузмемо псовке, јесте “за те паре ради сам”.

Наравно, увијек се на расправи нађу и друге теме које су актуелне на друштвеној агенди, довољно је да се само заврти прича око нечега и сви ће храбро стати иза својих тастатура у прве редове одбране својих ставова. Истина, не би то било ништа лоше, да смо једнако вични брањењу истих и када нам је откривен јавни идентитет, а не само када се кријемо иза лажних профила инструирани да дижемо свијест народу како нам је лоше јер ћемо од тога профитирати. Ипак, незадовољство је оно што је данас највише “ИН”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана