Од 1. јула без роминга у региону

Срна
Од 1. јула без роминга у региону

САРАЈЕВО - Корисници мобилних мрежа од 1. јула неће плаћати додатне накнаде за роминг у земљама Балкана, односно користиће роминг услуге по домаћим цијенама, предвиђено је документима које је данас усвојио Савјет Регулаторне агенције за комуникације (РАК) БиХ.

Савјет РАК-а усвојио је одлуку о цијенама услуга роминга у јавним мобилним комуникационим мрежама и правило о примјени политике примјереног кориштења и процјени одрживости укидања додатних накнада за регулисане малопродајне услуге роминга, саопштено је из РАК-а.

Правилом се прописују детаљна правила с циљем обезбјеђивања досљедне примјене политике примјереног кориштења коју оператори могу примијенити на потрошњу регулисаних малопродајних услуга роминга.

Савјет је, након одржаних јавних консултација у вези са Нацртом кодекса о измјени Кодекса о аудио-визуелним медијским услугама и медијским услугама радија, усвојио предложене измјене којима се предлаже укидање временског ограничења за емитовање садржаја који нису намијењени малољетницима до 12 година (категорија 12 плус).

На данашњој сједници прихваћена је информација о стању преласка на дигитално земаљско емитовање, а разматране су и жалбе у другостепеном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана