Несторовић: Ђоковић је био мој пацијент

ГС
Несторовић: Ђоковић је био мој пацијент

Члан Кризног штаба Србије за сузбијање епидемије корона вируса, доктор Бранимир Несторовић, открио је да је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић био његов пацијент.

 

 

"Мој пацијент на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој у Београду. Имао је тада око десет година. Две године је долазио код мене. Људи који су га гледали како тренира су дошли и рекли ми: 'Има један мали, невиђено је талентован, али има здравствених проблема'. Не могу много да откривам из етичких разлога, али тачно је да сам га лечио", рекао је Несторовић.

Он је истакао да је лијечење било успјешно и да је са Новаком и даље у контакту.

"Кад лечење није успешно, пацијент не остане у контакту са доктором, а Новак и ја смо се баш пре неки дан чули. Требало је да се видимо, али он је од доласка у Србију као пуштен са ланца, ужелео се домовине. И његов отац Срђан ми је рекао да не може да га ухвати", каже Несторовић.

Српски педијатар је прокоментарисао и нови Новаков начин исхране и том приликом га упоредио са чувеним научником Николом Теслом.

"Новаку нису потребни протеини и мишићи. Имате групу спортиста попут шпанског тенисера Рафаела Надала. Он је мишићав, а мишићи се хране шећером и беланчевинама. За ово што Новаку треба, а то је издржљивост, његова начин исхране је идеалан. Ту дијету је упражњавао и Никола Тесла", истакао је Несторовић за "Информер".

Подсјетимо, доктор Бранимир Несторовић је педијатар, пулмолог и алерголог, дугогодишњи професор Медицинског факултета Универзитета у Београду и начелник одјељења пулмологије и алергологије Универзитетске дјечје клинике Тиршова у Београду. Посљедњих мјесеци је у центру пажње због ставова о епидемији вируса КОВИД-19 и у више наврата се нашао на мети јавности.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана