Надгробна плоча код Ужица која леди крв у жилама: Уклесане четири ријечи које парају уши

Г.С.
Надгробна плоча код Ужица која леди крв у жилама: Уклесане четири ријечи које парају уши

На надгробним споменицима може се много тога прочитати, а најприје ријечи пуне вјечне љубави, туге и захвалности.

Понекад ту буду уклесане и неке духовите опаске, али ријечи које се налазе на једном гробљу у околини Ужица привлаче пажњу, а кад их изговорите парају уши. Опљачкан, преварен, изневерен и остављен написано је на плочи коју је још за живота себи подигао Обрад Стефановић. У своје вријеме био је један од виђенијих директора, богат и утицајан, али како каже његову старост описују те четири тужне ријечи.

"Радио сам и добро зарађивао, а новац улагао у некретнине. Деведесетих година правио сам куће на Златибору, врхунске апартмане у вредности милион евра, али све је то након развода отишло на добош. Адвокати и судије су од тада управљали мојим животом. Највећа моја грешка јесте што сам пре смрти деци преписао имовину, зато сам сада без игде ичега. Зато свима саветујем да не би прошли као ја – не преписујте ништа никоме док сте живи, нек се деле након ваше смрти и раде шта хоће", каже Обрад.

Прије десет година након тих животних удараца повукао се у викендицу у селу Биоска, јер му је то једино остало. Живи од 17.000 пензије. Због, како то Обрад каже, промашеног живота, грешке које је направио сада би радо исправио не питајући за цијену, али је касно. Једино што је могао да уради јесте да на свом споменику испише ријечи које су обиљежиле његов живот.

"Када сам стао и анализирао своју ситуацију у коју сам доспео, схватио сам да сам прво изневерен, зати преварен - што је за мене злочиначки удружен подухват, потом опљачкан јер су ми све што сам имао узели и на крају када су су све узели, схватили су да им више нисам потребан и сви су ме оставили, а та реч ме највише боли. Нико ме не зове телефоном да пита, где си, како си и треба ли ти нешто, имаш ли шта да једеш. То што сам остављен од свих најтеже ми пада", додао је Стефановић.

Болне ријечи уклесане на гробници некадашњег милионера, опоменуће многе који дођу на ово гробље да запале свијећу, да у животу ништа није вјечно па ни милиони.

"Није свеједно, људи кажу да знају где ће пасти, ту би сели, ја ето нисам знао. Све прође у животу и ништа није вечно, зато ове речи са спомен плоче никад нећу уклонити за наук другима, али увек ћу свима опростити", закључио је Обрад, преноси Рина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана