Мислила да се дописује са турским глумцем па остала без 10.000 евра

ГС
Мислила да се дописује са турским глумцем па остала без 10.000 евра

Жена из Пуле мислила је да се дописује са турским глумцем, па је остала је без 10.000 евра.

Жена је путем апликације на друштвеној мрежи упознала мушкарца који јој се представио као турски глумац те се неко вријеме с њим дописивала, пише полиција.

"Након што је мушкарац задобио њено повјерење, затражио јој је да му уплати новац, обећавајући јој љубав. У раздобљу од 6. просинца прошле године до 25. јануара ове године оштећена му је на неколико рачуна уплатила више од 10.000 евра, а схватила је да је преварена када јој се с лажне е-маил адресе наводно јавио ФБИ са захтјевом за даљом уплатом новчаних средстава те је догађај пријавила полицији", пише полиција.

"Како би се избјегли овакви догађаји, Полицијска управа истарска упозорава грађане да буду опрезни приликом комуникације на друштвеним мрежама и страницама за упознавање. Преваранти трагају за жртвама путем интернета и како би остварили протуправну имовинску корист, користе разне начине обмане, па чак исказују и љубав", додаје се.

Извршилац тзв. романтичних превара кроз комуникацију исказују снажне осјећаје према жртви, а након што задобију њено повјерење, траже новац, поклоне или податке о банковним картицама. Такође могу тражити и да им жртва пошаље интимне фотографије или видеозаписе, преноси Индеx.

Полиција упозорава грађане да буду опрезни и да с непознатим особама не дијеле никакав материјал који би их могао компромитовати и који би извршиоцу могао послужити за уцјењивање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана