Метар квадратни стана на црногорском приморју 1.455 евра

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Квадратни метар новог стана у приморском региону Црне Горе просјечно је у прва три мјесеца 2022. износио 1.445 евра, у средишњем региону 612 евра, док је у сјеверном региону просјечна цијена метра квадратног стана у новоградњи износила 1.352 евра.

"Просјечна цијена метра квадратног стана у новоградњи у значајној мјери зависи од учешћа станова који припадају категорији солидарне стамбене изградње. Уколико је учешће ових станова веће, просјечна цијена стана у новоградњи биће значајно нижа", наводи се у саопштењу Управе за статистику /Монстата/.

У обрачун просјечне цијене метра квадратног стана у новоградњи у обзир се узимају само станови који су први пут продати на тржишту, односно за које је први пут закључен купопродајни уговор, прецизирају из Монстата.

"Предмет посматрања овог истраживања нису станови старог стамбеног фонда, нити остале врсте непокретности - пословни објекти, земљиште и друго. Истраживање не представља одраз понуде и потражње нових станова на тржишту, већ цијене обрачунате на основу закључених купопродајних уговора", навели су из Монстата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана