Лажни Хитлер убиједио Американце за помоћ да завлада свијетом и свемиром

ГС
Лажни Хитлер убиједио Американце за помоћ да завлада свијетом и свемиром

Амерички лист Дејли Бист објавио је причу о Вилијаму Џонсону, црнцу рудару из америчке државе Кентаки, који је током 10 година након Другог свјетског рата, обмањивао људе представљајуćи се као Адолф Хитлер и добијао од њих донације, које су му биле неопходне за спровођење плана у овладавању Америком, свијетом, па и свемиром.

 

Према писању овог листа, средином 1945. године, само неколико мјесеци након што је Хитлер извршио самоубиство у свом бункеру, појавиле су се гласине да је њемачки диктатор преживио и да се заједно с љубавницом Евом Браун, скрива ван Њемачке. У складу с анкетом, 1947. године у то је вјеровало 45 одсто Американаца. Људи су тврдили да су виђали Хитлера на неонацистичким скуповима у Колумбији, у подморници у Аргентини и Бразилу.

Планови "фирера бр. 1" за освајање свијета и свемира

Од 1946. до 1956. године неки амерички грађани добијали су писма од Хитлера, који је себе у тексту називао "фирером бр. 1".

Аутор писама увјеравао је да је он лично Хитлер, који је заједно са својом сада веć законитом женом Евом преживио, населио се у Кентакију и спрема се да преузме власт најприје у Сједињеним Америчким Државама, а затим и у свијету, да би, напослијетку, завладао и свемиром.

За остварење тог плана, како је писао, у Кентакију и Ајдаху, изграђено је 116 тајних фабрика за производњу атомских бомби, као и невидљивих свемирских бодова. Истовремено, у писму је писало како 36.000 Нијемаца копа тунеле ка Вашингтону.

Многа писма потписивана су именима Еве Браун, Еве Хитлер, начелника штаба адмирала Кеселринга и Хитлеровог помоćника А. фон Богоусловског.

За лажна обеćања добио преко 100.000 долара

"Фирер бр. 1" је у писмима саопштавао да се његов план успјешно спроводи и да му је потребна помоć у донацијама. У замјену за финансијску подршку, нудио је својим савезницима истакнуте функције у новом режиму, конкретно, титуле "фирер бр. 2" и "фирер бр. 3" за највеćе донаторе. Остали донатори, тврдио је лажни фирер, биćе награђени краљевским титулама и дипломатским функцијама.

Примаоци писама, 1956. године, послали су "фиреру бр. 1" најмање 11.000 долара, иако је према процјенама власти, стварна цифра износила скоро 15.000 долара (више од 140.000 долара узимајуćи у обзир инфлацију).

Тајна откривена након смрти једног од донатора

Један од донатора био је и 70-годишњи зидар из Вирџиније, по презимену Хубер, који је преминуо у првој половини педесетих година прошлог вијека. Након Хуберове смрти, његови рођаци пронашли су признанице о новчаним уплатама од укупно 4.000 долара и неколико стотина писама од "фирера бр. 1".

У једном од писама, Хуберу је додијељено звање "фирер бр. 2", као и функција команданта нацистичких трупа у будуćој држави, која ćе освојити цијелу Земљу и космос.

Поред тога, како се испоставио, Хубер се састајао с преварантом, али се он представио правим именом и обеćао да ćе бити посредник у контактима с Хитлером.

Лажни фирер признао кривицу, али и да је сарађивао с ФБИ

"Фирер бр. 1" ухапшен је 11. августа 1956. године.

Испоставило се да је то 61-годишњи афроамерички рудар и баптиста из Кентакија, Вилијам Хенри Џонсон. Мушкарац је признао кривицу, али је одрицао да је дјеловао због личне користи. Према његовим ријечима, био је приватни детектив и покушавао је да разоткрије субверзивно дјеловање неких организација, које су спремале револуцију у САД. Истовремено, рудар је увјеравао да је сакупљао новац по личном налогу тадашњег директора Федералног истражног бироа (ФБИ) Џона Хувера.

Прецизан број његових криминалних епизода није утврђен. Џонсон је оптужен за превару и осуђен је на три године затвора.

Како преноси лист, пола вијека након скандала, било је врло мало публикација о Вилијаму Џонсону. Није било никаквих објава у новинама, а у документима и архивама његово име такође није пронађено. Како је примијетио писац Кевин Меквин, који је истраживао Џонсонову личност, прича о Џонсону кратко је поменута у неколико књига, али у архивама полиције државе Кентаки и ФБИ не постоје подаци о таквој особи и његовом случају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана