Ко је жена пронађена на Крку: Правила накит за богате и славне, данас се не сјећа ни свог имена

ГС
Foto: Агенције

Судбина жене која је на хрватском острву Крку пронађена дехидрирана и повријеђена и која није знала да каже ко је - невјероватна је, пише РТЛ.хр.

Екипа емисије "Потрага" је открила име жене коју је ХГСС у недјељу, 12. септембра спасио на острву Крку, а њена је животна прича управо филмска. Даниела Адамцова је, наиме, својевремено била дио свијета познатих и славних.

Студирала је дизајн и бавила се израдом дизајнерског накита који су носиле звијезде попут Брижит Бардо, Дајане Рос, Барбре Стрејсенд, поставе серије "Пријатељи".

У неком су тренутку ствари по Адамцову пошле по злу. Остала је без свега, након славе је постала бескућница и завршила у америчким удружењима које се баве рехабилитацијом бескућника и особама с менталним и овисничким проблемима. 

На словачком порталу  My Trencin стоји интервју с Адамцовом објављен 2008. године. Тамо пише да је рођена у Тренчину гдје је живјела до своје 19. године када је отишла у Америку. Рекла је да је хтјела већу слободу те да никоме из породице није открила своје планове до посљедњег трена, преноси Индекс.

Њен пријатељ је био музички продуцент и у контакту с људима из филмске индустрије па јој је он помогао у пласирању накита. Преко њега је посуђивала накит студијима који су снимали филмове.

Њен накит касније су носили Дајана Рос, глумице из серија „Пријатељи“ и „Мелроуз Плејс“, Брижит Бардо, Барбра Стрејсенд и друге звијезде.

Године 2000. се вратила у Словачку, али осам година касније, у интервјуу, рекла је да се не може навикнути на живот у Словачкој.

Жена је пронађена 12. септембра на острву Крку, у близини мјеста Чижићи, на обали. Била је дехидрирана и исцрпљена, а уочио ју је човјек на барци који је позвао полицију и ХГСС. Припадници спасилачке службе пренијели су је с неприступачног терена до аута, након чега је пребачена у Ријеку. Имала је повреде по лицу, али полиција није сумњала на кривично дјело.

Како се није сјећала свог имена ни икаквих података о себи, а није имала ни мобилни телефон ни личне документе, полиција је прошле седмице упутила позив грађанима да се јаве ако ишта знају. У уторак је пронађен њен руксак,али у новчанику није било ни докумената ни новца.

Полиција је јутрос потврдила да се ради о 57-годишњој Словакињи.

-У сарадњи с грађанима и медијима службеници Полицијске постаје Крк прикупили су низ сазнања, која су резултирала утврђивањем идентитета жене пронађене 12. септембра на Крку. Утврђено је да је ријеч о 57-годишњој држављанки Словачке - наведено је из полиције.

Полиција је јавно објавила фотографије пронађене жене, са молбом за помоћ у утврђивању идентитета, будући да пронађена жена није могла дати податке о себи.

Од објаве фотографија полиција је путем електронске поште запримила више десетина дојава грађана из земље и иностранства, како из земаља Европске уније тако и из других земаља, који су доставом фотографија или других информација жељели помоћи полицији у утврђивању идентитета.

Прву од неколико дојава које су довеле до утврђивања идентитета пронађене жене полиција је запримила 20. септембра у вечерњим часовима. Будући да је из достављеног произлазило да би пронађена жена могла бити држављанка Словачке, путем међународне полицијске сарадње затражена је помоћ словачке полиције.

Врло брзо је запримљен одговор словачке полиције, којим је потврђено да је жена путем фотографије препозната као словачка држављанка, старости 57 година.

Према досад утврђеном, она је боравила је на подручју Хрватске као туристкиња, а полиција ће и даље наставити с утврђивањем околности које су претходиле њеном доласку и проналаску на отоку Крку, на неприступачном терену Добрињштине.

Према информацијама које је прикупила "Потрага", Адамцова је 2015. године отишла у Ирску, а задњих је година путовала Европом па је тако и дошла у Хрватску, возом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана