Како уштедјети новац приликом одласка у куповину

ГС
Foto: Илустрација

Иако се не очекује да ће се цијене хране смањити у блиској будућности, то не значи да не постоје начини уз помоћ којих ћете моћи да уштедите новац приликом куповине.

Картице вјерности у супермаркетима

Преузмите апликацију или картицу вјерности за маркете у којим најчешће купујете. Неке картице вјерности нуде директни попуст приликом куповине, док постоји и опција скупљања бодова који ће вам омогућити смањени рачун у некој куповина у блиској будућности.

Мудро одлучите када ћете ићи у куповину

Иако ово правило не вриједи за све, у неким супермаркетима постоје одређени дани у седмици када можете добити одређене погодности и снижења приликом куповине. Обратите се запосленим у  супермаркету у којим редовно купујете о томе када имају ове погодности за своје купце.

Куповина више истих производа

Куповина два или три комада артикла које свакодневно купујете, може направити велику разлику ако их купите док су на снижењу, а генерално куповина спојених производа повољније је од појединачног паковања. Приликом овакве куповине важно је да не правите залихе намирница које се брзо кваре.

Планирајте своје оброке према намирницама које су на акцији

Планирање оброка према намирницама које су на акцији један је од најбољих начина да уштедите новац. Такође, планирањем оброка тачно ћете знати које намирнице ћете купити. Нећете имати проблем недостатка неке намирнице и непланиране одласке у супермаркете. Овдје је важно да се држите пописа намирница којег сте одредили код куће, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана