Када су температуре угодне онда је мање говора мржње

Срна
Foto: Илустрација

ПОТСДАМ- Корисници на "Твитеру" најмање су агресивни када је вањска температура између 12 и 21 степен Целзијусов.

Говор мржње један је од највећих проблема на друштвеним мрежама, који је веома тешко, а понекад и немогуће зауставити.

Проблем је присутан на свим мрежама - "Фејсбуку", "Инстаграму", "ТикТоку", "Твитеру"...

Научници са универзитета у Потсдаму открили су да на количину таквог садржаја утиче вријеме, односно временске /не/прилике.

Када је температура угодна и унутар неких граница у којима није хладно, а ни вруће, количина говора мржње на "Твитеру" је најмања. Када је температура нижа, а поготово када расте - расте и говор мржње.

До ових података научници су дошли анализом више од четири милијарде твитова објављених у САД у периоду од шест година - између 2014. и 2020.

Корисници друштвених мрежа, према резултатима истраживања, најпитомији су када је температура између 12 и 21 степен Целзијусов.

Када је вријеме хладније и температура падне испод 12 степени, количина говора мржње расте за око 12 одсто, док је ситуација када су у питању врућине још гора.

Наиме, када жива на термометру расте изнад 21 степен Целзијусов, говор мржње буде повећан за 22 одсто - преноси "Бизнис инсајдер".

Говор мржње и злостављање на интернету тако су повећани 20 одсто током пандемије вируса корона.

Оно што је посебно занимљиво јесте да је ситуација слична на свим подручјима, укључујући и она у којима живе особе бољег стандарда које себи могу приуштити климатизационе уређаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана