Истраживање потврдило библијску истину о настанку свијета?

ГС
Истраживање потврдило библијску истину о настанку свијета?

Једно истраживање из Аустралије, према наводима научника, сугерише да је део библијске приче о настанку света истинит.

Наиме, према наводима листа "Даилy Еxпресс", научници су истраживали комад стене који су пронашли у Пилбари, на северозападу Аустралије, а који је својевремено лежао на дну океана поред хидротермалног отвора.

У саставу ове стене налазе се трагови древног света, кроз однос изотопа између кисеоника-16 и кисеоника-18, који су током историје требало да остану стабилни, али је сада откривено да су постали тежи. Босвел Винг, са Универзитета у Колорадо Боулдеру, каже да то имплицира да се процеси који узимају кисеоник-18 из система нису десили, што значи да су континенти и даље били потопљени током првобитне ере планете. То значи да није било копна. На појединим местима су само врхови извиривали из воде, а континени су се формирали много касније током текстонских покрета.

Ово откриćе тако имплицира да је Библија у одређеном погледу истинита и то у делу Књиге постања које описује да је Бог створио свет. Како се наводи, Књига Постанка је прва књига Библије и говори о стварању света од Бога у шест дана.

Поглавље 1: 9 гласи: "А Бог је рекао: Нека се вода под небом скупи на једно место и нека се појави сува земља. И било је тако."

Научници међутим тврде да је Земља била под водом пре око 3,2 милијарде година, а да се копно формирало наредних милијарду година, док Библија наводи да је тај процес трајао три дана.

Професор Винг је такође признао да је у њиховим интерпретацијама постојао елемент нагађања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана