Како нас варају? Готово половина интернет продаваца користи ове технике

Срна
Како нас варају? Готово половина интернет продаваца користи ове технике

БРИСЕЛ - Готово 40 одсто интернетских трговина користи манипулативне технике да би навели потрошаче на одлуке које нису у њиховом најбољем интересу, показало је истраживање Комисије и националних тијела за заштиту потрошача из 23 земље чланице, те Норвешке и Исланда.

Истраживање је показало да се ове интернетске трговине ослања на разне манипулације како би преварило потрошаче или искористило њихове слабе тачке.

- Тај је приступ у супротности са заштитом потрошача и није коректан - изјавио је повјереник за правосуђе Дидије Рајндерс.

Рајндерс додаје да државе чланице имају поуздане алате којима се такви проблеми могу рјешавати те их позива да национална тијела искористе своја овлаштења и предузму радње против такве праксе.

Истраживање је обухватило 399 интернетских трговина у којима се нуде разнолики производи, од текстила до електронике. Посебна је пажња посвећена такозваним “обмањујућим формуларима”.

Ријеч је о три врсте манипулативних техника којима се потрошаче наводи на доношење одлука које можда нису у њихову најбољем интересу. То су: лажна одбројавања, која имплицирају да постоји рок за куповину неких производа. Та је пракса забиљежена код 42 интернетске трговине.

Друга манипулативна техника, утврђена у 54 интернетске трговине, састоји се у усмјеравању потрошаче према неким одлукама – од претплата до скупљих производа или скупље доставе – при чему се служе техникама као што су визуелни дизајн и избор фраза.

И трећа манипулативна техника, забиљежена у 70 интернетских трговина, јест потпуно или дјелимично скривање важних информација попут трошкова доставе, састава производа и постојања јефтинијег избора.

У 23 трговине инФормације су скривене како би се навело потрошаче да пристану на претплату, преносе агенције.

Истраживање је обухватило и 102 апликације прегледаних интернетских трговина. У 27 апликација пронађен је барем један обмањујући образац.

Комисија наводи да ће национална тијела држава чланица контактирати трговце код којих су откривене манипулативне праксе и затражити од њих да уклоне проблеме на својим интернетским страницама, а према потреби предузеће додатне мјере у складу с националним поступцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана