Имају хране за чак двије године: Одлучили су да сачекају крај пандемије у бункеру

Срна
Имају хране за чак двије године: Одлучили су да сачекају крај пандемије у бункеру

Неки Американци су предузели екстремне мјере да избјегну глобалну пандемију премештајући се у преуређена бивша војна склоништа у Јужној Дакоти.

Већина нас се нада да ćе самоизолација услијед пандемије бити завршена за неколико недјеља и да ће се живот вратити у нормалу. Али једна породица у Сједињеним Америчким Државама довољно се припремила да може и године да проведе под земљом.

Породица Гембалас је прије три године купила бивши војни бункер, направљен од бетона и челика, у Јужној Дакоти. Чак 575 оваквих бункера су се до 1967. године користили за складиштење бомби и муниције, наводи Раша тудеј. Имају сопствено напајање (соларно, на вјетар, дизел генератори) и текућу воду, али и довољно сушене и конзервиране хране за чак двије године.

Сваки власник добија свој бункер за 35.000 долара и тада га може прилагодити. Фирма која води локацију Вивос себе сматра “резервним планом за човечанство”.

Процењује се да бисте могли да потрошите између 30.000 и 150.000 долара, а неки од њих имају раскошна купатила, пуне дневне собе и удобне спаваће собе.

Судећи према фотографијама на Вивосовој веб-страници, помислили бисте да су у питању хотели са четири звјездице, а не бункери, јер поједини садрже чак и теретане, базене, биоскопе и барове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана