Горе локали широм САД-а, али руском ресторану не могу ништа

ГС
Горе локали широм САД-а, али руском ресторану не могу ништа

Протести у САД који се одржавају због убиства Џорџа Флојда, мало су "скренули са путање" и прерасли у насилне демонстрације, а на удару демонстраната сваког дана нађе се неколико десетина недужних људи и њихова имовина.

Већ ноћима уназад демонстранти ломе, пале и пљачкају радње широм земље. На удару су се нашли чак и Гучи и Долче и Габана, али и многе радње спортске опреме, те неријетко и супер-маркети, али и ресторани, преноси Телеграф.

Међутим, једном локалу у Сан Дијегу нико ништа не може. Откако су кренули нереди власник руског ресторана Пушкин побринуо се да се ништа не догоди његовом локалу. Како? Па, једноставно је "поредао" неколико опаких момака испред локала који су ту од јутра до мрака.

"Никог не тучемо, никог не дирамо, не дозвољавамо да разбијају наше, да нам демолирају ресторан. Имам пуно пријатеља и чим сам у недељу схватио шта може да се догоди, јавио сам им се и дошли су у року од пола сата. Укупно 12 људи, са оружјем, пиштољима и пушкама. Имамо дозволу за оружје и знамо како се пуца. Улицама се не крећемо наоружани, али у свом локалу имамо право да га користимо", рекао је власник ресторана Ајк Газарјан за руске медије.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана