Филм "Градоначелник." од понедељка у биоскопима

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Филм "Градоначелник." о легендарном београдском градоначелнику Бранку Пешићу приказиваће се од понедјељка у четири београдска биоскопа, најавио је заменик градоначеника Горан Весић.

Он је рекао да ће филм после приказивања у биоскопима бити приказан на једној од телевизија са националном фреквенцијом.

 

"Пре око годину дана седели смо Душка Јованић, Вук Дапчевић и ја када сам им предложио да ураде филм о легендарном градоначелнику Београда Бранку Пешићу. Вук и Душка су прихватили моју идеју, град Београд је финансирао снимање филма и са поносом могу да кажем да смо сачували успомену на Бранка", рекао је Весић наводи се у саопштењу Градске управе.

 

Он је додао да је ово био последњи тренутак да се сними филм јер је неколико људи који су снимљени у филму у међувремену умрло и да сада није снимљен филм њихова свједочења о Бранку не би била сачувана.

 

Весић је подсјетио да су Газела, Теразијски тунел, Београђанка, хотел Југославија, ФЕСТ, БИТЕФ, БЕМУС, нови спортски центри само дио онога што је Пешић урадио за Београд.

 

Навео је да ће грађани Београда који буду гледали филм разумјети које особине треба да има добар градоначелник Београда, а то су, додаје, Бранкове особине.

 

"Добар градоначелник Београда треба да буде мангуп, да буде храбар, да има политичко искуство, да је спреман да се посвађа ако је интерес Београда у питању, да борави међу људима и решава њихове проблеме, да живи од ујутру до увече за свој град, да воли свој град и да буде образован јер у образовању нема пречица", рекао је Весић.

 

Додао је да ће они који буду гледали филм видети да је све то био Бранко.

 

"Ако су се те особине тражиле некада тако је и сада", рекао је Весић.

 

Филм "Градоначелник." дело је сценаристе Душке Јованић и редитеља Вука Дапчевића, а снимљен према идеји Горана Весића.

 

Премијера филма је вечерас у Комбанк дворани у 20 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана