Ђоковић након авиона добио животињску врсту названу по њему ФОТО

ГС
Foto: Архива

Новак Ђоковић, освајач 21 гренд слем трофеја и укупно 89 АТП титула постао је дио свијета инсеката, пошто је једна потпуно нова откривена врста инсеката добила име по Новаку Ђоковићу.

Ову информацију је на друштвеним мрежама открио др Никола Весовић, један од тројице научника који су открили нову врсту инсеката у близини Љубовије. Они су одлучили да ову врсту назову "Duvalius djokovici" у част славног тенисера.

"Новак Ђоковић - већ више од 15 година тај човјек увесељава читаву нацију, чини нас поносним и за то вријеме је свима постао као члан породице. Он није само врхунски амбасадор Србије у свијету, већ најбољи тенисер свих времена и један од најдоминантнијих атлета икада", почео је др Весовић у објави на Инстаграму.

"Имам ту част и задовољство да управо сада објавим откриће нове врсте инсекта из западне Србије која досад није била позната науци. У питању је специјализовани, слијепи, подземни тврдокрилац (Coleoptera) из породице трчуљака (Carabidae) пронађен у једној јами у близини Љубовије. Научни рад о опису нове врсте је недавно публикован у истакнутом часопису " "Annales Zoologici Fennici". Као знак захвалности и осјећаја потребе да се на неки наш начин одужимо Новаку је био да нову врсту назовемо управо по њему - Duvalius djokovici. Хвала Новаче!", стоји у поменутој објави. Ево како изгледа инсект назван по српском тенисеру:

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана