Београдске четворке с родитељима и сестром – дан као на траци у породици Гаћеша

ГС
Београдске четворке с родитељима и сестром – дан као на траци у породици Гаћеша

Ирис, Инда, Ирина и Ина су код куће са мамом, татом и двоипогодишњом сестром Искром.

Сада су обавезе у породици Гаћеша четири пута веће. Дан је кажу као на траци, јер свакој беби треба посветити пажњу. Нису одморни, али труде се да не размишљају о умору. Дневно потроше по два паковања пелена и две кутије хране, што мjесечно кошта око 90.000 динара, а потребно им је још много новца.

Рођене су у априлу а у августу су стигле кући. Два кревеца, а њих четири. За сваку и колица, флашица, двоструко више цуцли. Пелена унедоглед. И једна биљежница, без које се не може. У њој пише када је која беба ручала, када је пресвучена и окупана.

На сликама све дјелује идилично, а у стварности је хаотично. Дан као на траци, јер свакој беби треба посветити пажњу.

Мајка четворки Марија Гаћеша каже да је Ина најситија, док Инда има обрашчиће као хрчак и другачији облик главе и тен.

"Ирис је исто ситна, ал је блеђе пути и права је мала дамица, док је Ирина најгласнија и увек гладна, тако да се разликују", додаје Марија.

Само за пелене 90.000 динара 

Сада су обавезе четири пута веће. Град Београд им је одобрио мјесечну помоћ за пето дете, па укупно добијају 60.000 динара. Ипак, дневно потроше по два паковања пелена и две кутије хране, што мјесечно кошта око 90.000 динара.

"Не укључујем терапију коју пију, коју ми морамо да купујемо, ситнице и потрепштине које иду, капи за грчеве, витамине. Не укључујем гардеробу, тако да нам је потребно много новца", истиче мајка.

Гаћеше имају и пету ћерку, двоипогодишњу Искру, која је спавала док је екипа РТС-а снимала. Сада када је кућа пуна, почиње борба за прво мезимче.

На питање – има ли тата мезимицу, Ђорђе срећно потврђује: "Па све четири, односно свих пет у ствари".

Нису одморни, али труде се да не размишљају о умору. Нису очекивали ни да постану родитељи првих четворки рођених природним путем код нас.

Чекали су мјесецима да бебе из Института за неонатологију стигну у своју собу. И сан им се остварио. Није им тијесно у кући у Крњачи, иако дјеле и кревете и кревеце. Има их седморо, а двије просјечне плате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана