Бака Миља посветила стихове Нолету: Док меч не заврши не излази из куће

ГС
Бака Миља посветила стихове Нолету: Док меч не заврши не излази из куће

УЖИЦЕ - На Кићеновом брду подно Торника, гдје живе четири старице, гледао се уживо пренос из Њујорка, гдје је Новак Ђоковић поразио Медведева и освојио УС Опен и 24. гренд слем титулу.

Његов вјерни навијач са златиборског брда, Миливојка Миља Бакић (67), која његове наступе увијек жељно ишчекује, а успјехе слави као празник, овог пута посветила му је и стихове.

- Када Новак игра ја не излазим из куће да не бих пропустила неки детаљ. Краве ричу, овце на пољу, али док се меч не заврши не престајем да гледам - прича Миља.

Ова ведра старица храбро гази седму деценију, али је у току са свим спортским дешавањима у земљи и свијету. Од свих спортиста истиче да највише воли Новака, а срце јој је пуно због његовог успјеха.

Баба Миливојка за Телеграф.рс открила је чега се све одрекне да би гледала његове мечеве.

- Пресрећна сам! Радујем се његовом, као успеху мог детета, јер је он понос свих нас и земље Србије - наглашава старица.

Миливојка читав свој живот и свакодневницу претаче у пјесму, па је тако у многим стиховима опјевала битна дешавања у овом крају, муку сељака, државнике, спортисте, медју којима Новак заузима прво место. И сада је била инспирисана његовом игром и приликом навијања биљежила стихове.

„Златиборске вите јеле обориле гране доле, док у Њујорку побеђује Новак Ђоле. Под Торником сунце суши траву, док по свету Ноле стиче славу.

Нек те свуда срећа прати, и да блисташ сав од среће, док је твога часног крста, победити те нико неће.” написала је Миливојка.

Слободно вријеме користи за писање стихова

Миливојка иначе живи подно Торника у атару села Јабланица, бави се сточарством и од тога живи. Иако је дубоко закорачила у седму деценију, не предаје се, већ снаге и воље за радом има као да јој је тридесета.

Ведра старица живи сама, њени синови су настањени у оближњим градовима, а највише времена на пустом брду проводи са својом јетрвом и још две комшинице. Самоћа је тешка, али Миља утјеху налази када се лати пера и ниже стихове из своје свакодневнице.

Жали што као дјевојка није отишла на студије, већ остала у селу да живи нимало лак живот. Све своје стихове зна напамет, као и бројеве телефона цијелог села. Највише пјесама написала је о животу сељака, његовим мукама и проблемима, више пута се кроз пјесму обраћала државном врху, а стихови из области спорта увијек су посвећени као подршка Новаку Ђоковићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана