Александар Дулић побрао симпатије извођењем пјесама “Пукни зоро”и “Бањалука”: Најважнији је дефиле емоција VIDEO

Милош Васиљевић
Александар Дулић побрао симпатије извођењем пјесама “Пукни зоро”и “Бањалука”: Најважнији је дефиле емоција VIDEO

Бањалучанин Александар Дулић прошлогодишњи је финалиста Сабора народне музике у Србији, а у посљедње вријеме скренуо је пажњу на себе извођењем пјесме “Пукни зоро” за Дан Републике у Источном Сарајеву, али и пјесмом “Бањалука” која је побрала симпатије публике.

На прво мјесто увијек ставља породицу, о чему свједочи и назив његове прве пјесме “Породица”. За “Глас” Дулић наглашава да сваку пјесму треба доживјети, а емоција је изражена на његовим наступима и додаје да је то један од разлога зашто га народ воли. Пјесма посвећена највећем граду Српске наишла је на одобравање публике и већ стекла велику популарност. Занимљив је и начин како је створена.

- Пјесма “Бањалука” настала је у повратку са фестивала народне музике гдје сам учествовао са својом пјесмом “Богу хвала”. Написао сам је у повратку из Београда до Бањалуке с намјером да ту пјесму пријавим ове године на фестивал - рекао је Дулић.

Пјесма је постала хит и прије него што је доживјела премијеру.

 - Демо снимак те пјесме сам направио и једном приликом са својим бендом сам наступао на весељу гдје је био и предсједник Српске Милорад Додик. Процијенио сам да ту пјесму тада интерпретирам иако није била званично изашла. Најавио сам да ћу је отпјевати и да ће то бити премијера, а наишла је на овације већ након прве строфе - додаје Дулић.

“Бањалука” је изашла и прије него што се то надао и сам извођач.

- Будући да се пјесма свидјела господину Додику, питао ме када може најбрже да се уради и да је спреман дати максималну подршку што је и урадио. Аранжман је радио мој пријатељ Бојан Кичић - рекао је Дулић.

Као припадник Министарства унутрашњих послова Дулић годинама наступа за Дан Републике. За њега је то велика част, јер је Српска за њега светиња, а три пута је пјевао пјесму “Пукни зоро”.

- То је прије свега један одговоран задатак, да на најбољи начин представим како себе тако и МУП РС, али и Републику  Српску, нашу државу. То је непроцјењиво задовољство и част, да будем дио такве манифестације да пјевам пред више хиљада људи. Нешто што ћу памтити цијелог живота и препричавати дјеци - рекао је Дулић.

Дулић, отац двоје дјеце, радо се враћа и својој првој пјесми, али и значају породице као темеља сваког друштва.

-  Пјесма “Породица” моја је прва аутобиографска пјесма коју сам издао, гдје сам хтио да опјевам што ми је нешто најдраже у животу, а већ сада има пола милиона прегледа. Написао сам је у времену пандемије - додаје Дулић.

Присјећа се да је све кренуло 2019. године када је за Дан Републике пјевао пјесму “Пукни зоро”.

 - Мислим да је емоција кључ који прави превагу и чини ме занимљивим широј публици. Публика то једноставно осјети, посебно на живим наступима осјете енергију - рекао је Дулић.

Прошла година била је за Бањалучанина најуспјешнија. Већ сада спрема нешто ново.

 - Тренутно спремам три пјесме које ће бити издате у наредних пола године, а позван сам и од стране организатора на Светосавски бал 25. јануара у Бански двор, гдје ћу наступити са пјесмом “Бањалука” - рекао је Дулић.

Подједнако су му драге све пјесме, с надом да ће и наредне бити добре као и досадашње. С посебном емоцијом прича и да је учествовао на најпрестижнијем фестивалу народне музике у региону гдје је лани у конкуренцији од око 700 такмичара ушао међу 32 најбоље композиције. Пјесма “Богу хвала” животна је прича, а говори о томе како нисмо свјесни  богатства и правих вриједности.

Дует са Халидом

Поносан је на дует са Халидом Муслимовићем, а популарни пјевач сада му је и велики пријатељ.

 - Тај дует са Халидом дао ми је пуно на популарности, како у земљи тако и у региону. Имао сам и ту част да 27. децембра прошле године будем његов гост на концерту у СД “Борик” - рекао је Дулић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана