Живописна грчка плажа која подсјећа на скандинавске фјордове

ГС
Живописна грчка плажа која подсјећа на скандинавске фјордове

Плажа Агридиа на Халкидикију деценијама се налазила међу најбоље чуваним тајнама овог региона, за ову идеалну пјешчану плажу са кристално чистим морем, знали су само мјештани и малобројни страни туристи.

Недавно се и ово промијенило, те је за плажу чуо велики број људи. Сада Агридија привлачи бројне туристе, поготово у јулу и августу, али је ипак успела да задржи осјећај удаљене и мирне луке.

Она се налази на источној страни средњег полуострва Халкидикија, Ситоније, и гледа на залив Сигитико.

Агридија је сликовити залив који је добро заштићен од вјетрова у региону. Његове воде постају узбуркане само са источним вјетровима. Мала пјешчана плажа дуга је око 100 метара.

Боја воде се мијења од плавичасте до зелене, а дубина се постепено мијења, што је чини идеалном за породице са малом децом.

Велике стијене, као и подводне стијене, са обе стране залива су изузетне упечатљиве и Агридију издвајају од осталих плажа на полуострву Ситонија дуж источне стране. Све јој ово пружа изглед малог фјорда.

Бар на плажи постао је веома популаран послиједњих година што је помогло у привлачењу приличног броја туриста, углавном породица са дјецом, посебно током викенда у јулу и августу.

Прије и после овог ужурбаног периода, Агридија је спокојно мјесто идеално за туристе који више воле да се одмарају ван гужви тако да је сасвим јасно који је идеалан избор уколико тек планирате да љетујете у Грчкој, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана