Земља у којој се најмање ради, највише ужива и најдуже живи: Листа од 10 најбољих на свијету

B92
Foto: Detikcom

Баланс између пословних обавеза и приватног живота све се више истиче као важан факторза животи. Требало би да мислите и о томе док сањарите о пресељењу у земљу идеалну за живот, јер некад ствари нису баш као што нам изгледају са дистанце.

Постизање идеалне равнотеже није једноставно, поготово када имамо у виду начин и трошкове живота у великим градовима. Ако вас занима који народи успевају најбоље да уклопе свој посао и слободно вријеме, погледајте резултате нове студије у наставку.

Параметри који су узимани у обзир приликом рангирања земаља укључују просјечан број радних сати седмично, дужину годишњег одмора, проценат становника који имају неометан сан током ноћи, дужину животног вијека и осећај среће код испитаника у свакој земљи која је обухваћена истраживањем.

По свим тим критеријумима, на врху је Луксембург, између осталог, и захваљујући систему у коме послодавци награђују запослене са више годишњег одмора што су старије животне доби. Тако радници старији од 55 година у овој земљи имају у просјеку 36 дана плаћеног годишњег одсуства.

Аустрија и Данска, које заузимају друго и треће мјесто, радницима дају минимално 25 дана плаћеног одмора годишње, а погледајте целу топ 10 листу земаља чији становници очигледно највише уживају у животу:

-Луксембург
-Аустрија
-Данска
-Норвешка
-Финска
-Шведска
-Француска
-Бјелорусија
-Холандија
-Швајцарска

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана