Завирите у магични свијет најнеобичнијих забавних паркова: Од пливања са крокодилима до дружења са ванземаљцима ФОТО

Вања Жарковић
Завирите у магични свијет најнеобичнијих забавних паркова: Од пливања са крокодилима до дружења са ванземаљцима ФОТО

Забавни паркови идеално су мјесто за бијег од стварности у магични свијет маште. Поред свима познатих Дизниленда, ПортАвантура парка, Леголенда, постоје и они мање познати, али доста необичнији и забавнији тематски паркови који нуде незабораван провод.

Дружење са Астериксом и Обеликсом, вожња у “расплесаним” багерима, потрага за ванземаљцима, само је дио онога што нуде ови несвакидашњи забавни паркови. Повратак у прошлост, па чак и у вријеме Христа, могућа је у овом чаробном свијету.

Земља багера (Диггерланд, Енглеска)

Ако се никада нисте возили у некој грађевинској машини, Земља багера је право мјесто. Овај забавни парк налази се у Енглеској, а све вожње одвијају се у правим грађевинским машинама: багери, дизалице, камиони за депоније… Овдје можете видјети како све ове машине “играју”, а плес је познат под именом “разиграни багери”.

Ризорт ванземаљаца (Алиен Апекс ресорт), Розвел, Нови Мексико

Они који посјете овај забавни парк наћи ће се “очи у очи” са ванземаљцима. Авантуристе посебно привлачи вожња која их води кроз отмицу од стране ванземаљаца. Интересантна је и изложба на којој је акценат стављен на научна истраживања свемира.

Чоколадни парк, Пекинг, Кина

Чоколадни парк простире се на површини до 20.000 квадрата, а највећа атракција је чоколадни кинески зид, који је дуг 12 метара. У три велике хале налазе се чоколадни експонати направљени од 176.000 килограма чоколаде. Пажњу привлаче чоколадна обућа и одјећа, али и BMW који је направљен од двије тоне чоколаде.

Митолошки кинески парк (Џањ Пар Вилла), Сингапур

Предмет митолошког кинеског парка је кинески фолклор. Овдје се налази више од 1.000 статуа, а постоји и око 150 диорама које приказују различите сцене. На примјер, “Крваво језеро” доноси сцену у којој демони распарчавају оковане затворенике, а “Десет кругова пакла” описује гротескне призоре бројних казни за грешнике.

Искуство Свете земље, Флорида

Циљ овог забавног парка јесте да прикаже какав је био живот у античко вријеме на Светој земљи. Посјетиоци могу видјети како је у вријеме Исуса Христа изгледао Јерусалим са тржницама, храм, село Јудеан, а ту је и башта-гроб који би требало да изгледа као да је Исус ту сахрањен. Све што се ту налази представља дио живота који се водио прије 2.000 година.

Меморијско село, Хаити

Још један забавни парк који ће посјетиоце вратити кроз вријеме је Меморијско село, у којем могу осјетити како изгледа живјети као роб. У овом парку можете бити учесник или гледалац. Ко одлучи да се опроба у улози глумца, добиће традиционалну одјећу за робове, ругаће им се, киднаповати и одвести на плантажу. Након 12 сати “робовања”, слободни су да иду кући.

Тежак парк (Грутас парк, познат и као Свијет Стаљина), Литванија

Тема парка, који је окружен бодљикавом жицом, јесте угњетавање, а у њему се налази више од 100 статуа, постављених након што је Литванија стекла независност. Своје мјесто овдје су пронашли Лењин, Џержински, Стаљин, Маркс… Како би се “унијела свјетлост”, у парку је направљен и зоолошки врт.

Земља бомбона (БонБон Ланд), Данска

Овај забавни парк настао је са жељом да изазове смијех код посјетилаца. Симпатичне животиње које ће их овдје дочекати не треба да их заварају на први поглед. Ове слатке животиње почеће да праве многе непристојне гестове.

Љубавна земља, Јужна Кореја

Овај забавни парк отворен је 2001. године, а они који желе да га посјете морају имати више од 18 година, јер је тема парка секс. Садржи више од 140 статуа у различитим сексуалним позама. Парк је популарно одредиште за парове на меденом мјесецу.

Крокодил парк, Аустралија

У овом забавном парку посјетиоци могу да виде једну од најсмртоноснијих животиња на свијету. Они најхрабрији могу да се спусте “кавезом смрти” у базен у којем пливају крокодили. Овај парк је можда нешто најближе парку из доба јуре.

Парк Астерикс, Француска

За све обожаваоце Астерикса и Обеликса овај забавни парк нуди разне атракције које су повезане са авантурама које смо гледали путем малих екрана. Посједује шест свјетова: Галско село, Римска империја, Викинзи, Античка Грчка, Египат и Пут кроз вријеме, и укупно 36 атракција у виду ролеркостера и осталих игрица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана