Зашто је Канада најбоља земља на свијету?

ГС
Foto: Pixabay

Америчка медијска компанија “U.S. News & World Report” објавила је недавно ранг-листу најбољих земаља за 2021. годину. Према овогодишњим резултатима, Канада је први пут у историји понијела титулу најбоље земље свијета.

Извјештај се објављује сваке године. Прошле године је Швајцарска заузела прво мјесто, док се Канада нашла одмах иза ње. Рангирање земаља се врши према широком спектру категорија, укључујући пословну агилност, моћ, друштвено одговорно пословање, положај жена, перспективност, расну једнакост и још доста тога.

Према овогодишњој ранг-листи, узимајући све у обзир, најбоље земље свијета су:

1. Канада

2. Јапан

3. Њемачка

4. Швајцарска

5. Аустралија

6. Сједињене Америчке Државе

7. Нови Зеланд

8. Велика Британија

9. Шведска

10. Холандија

Постоји, такође, и посебно рангирање по различитим критеријумима, а квалитет живота је један од њих.

Занимљиво је да је и по овом питању Канада заузела прво мјесто.

Шта је то најбоље што Канада нуди

Према извјештају, Канаду је земља која има добро тржиште рада, брине о људским правима и социјалној правди и не сматра се корумпираном. Такође, добила је највише признање и за области попут образовања, квалитетног пензионисања, транспарентности и еколошког, здравог живота.

Канада је заузела прво мјесто и када је друштвено одговорно пословање у питању, друго мјесто за расну једнакост и шесто мјесто за предузетништво. Са друге стране, ова земља се није нашла међу првих десет у категоријама као што су авантуризам, културолошки утицај, моћ или културно насљеђе, преноси Травел магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана