За пушење у ауту кроз Грчку казна до 1.500 евра и одузимање возачке дозволе

Агенције
За пушење у ауту кроз Грчку казна до 1.500 евра и одузимање возачке дозволе

Атина - Закон против пушења који подразумјева велике казне за возаче и путнике у случају кршења, ускоро би могао да ступи на снагу у Грчкој.

Таксисти, возачи аутобуса, јавни и приватни возачи који се не придржавају овог закона мораће да плате посебно високе казне.

Возачи који крше закон о пушењу биће кажњени новчаном казном у износу од 1.500 евра и одузимањем возачке дозволе на мјесец дана. Такође, ако у возилу буде малољетно дијете млађе од 12 година, новчана казна износи 3.000 евра.

Новчаном казном у износу од 1.500 евра казниће се путник који пуши, без обзира да ли је возач, због кршења забране пушења маљолетника (млађих од 12 година).

Сходно томе, возачима који се не придржавају правила биће одузета возачка дозвола чак и ако сами нису учинили прекршај, већ путник.

Према новом закону против пушења за који се залажу одређена удружења, ни електронске цигарете ни вишенамјенски биљни производи за пушење нису изузете.

Грчка полиција би у том случају вршила провјере на улицама како би утврдила кршење и извршила наведене административне казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана