Вакцинација отвара границе - 800 чартера за Турску и Египат

Танјуг
Foto: Pixabay

БЕОГРАД- Током љетње сезоне планирано је 800 чартер летова са аеродрома “Никола Тесла” за Турску и Египат, а очекујем да ће масовна вакцинација омогућити отварање свих граница, изјавио је данас Танјугу министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

“Сви чезнемо за нормалним животом, без страхова и било каквих ограничења. Битка са корона вирусом траје више од годину дана, уморила нас је и нико није поштеђен. Очекујем да масовна вакцинација омогући отварање свих граница'', рекао је Момировић.

Министар је навео да је са аеродрома “Никола Тесла” током љетње сезоне планирано полијетање око 800 чартер летова ка Турској - Анталији, Бодруму и Даламану, и ка Египту, гдје ће се летити за Шарм Ел Шеик и Хургаду.

Што се Грчке тиче, навео је он, у плану су острва Крит, Родос, Кефалонија, Закинтос, Крф и Скијатос.

Истакао је да се нада да епидемиолошка ситуација неће осујетити ове планове и да ће се аеродроми у свијету полако отварати како буде текла масовна вакцинација.

Момировић је казао да је у плану отварање летова за Дубровник и Сплит али само у током љетње сезоне.

“За Кипар се већ лети, а нешто већи број летова биће око Васкршњих празника. Потврда о вакцинацији је за Грчку сада услов, али верујем да ће исти принцип примењивати и друге земље. По свему судећи, моћи ће да се путује, што не значи да је дозвољено било какво опуштање, већ стриктно поштовање свих епидимиолошких мера'', закључио је министар Момировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана