Улазак у Венецију мораће се унапријед резервисати и платити

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Када је пандемија прошле године онемогућила долазак масама туриста, становници Венеције као да су живјели у другом граду, граду који им је припадао колико и туристима који их истискују с њихових камених пијаца, калдрмисаних уличица, чак и из станова.

 У тихом граду, звона са 100 звоника, запљускивање воде из канала и венецијански дијалект одједном су постали доминантни звукови. Крузери који су до тада искрцавали хиљаде посјетитеља и изазвали штетне валове у потонулом граду нестали су.

Но, сада градске власти подижу контролу над огромним гужвама на нови ниво, уводећи високотехнолошка рјешења. Тако користе стотине надзорних камера за надзор посјетиоца и спрјечавање гужве.

Сљедећег љета планирају инсталирати и капије на кључним улазним мјестима. Како је предвиђено, посјетиоци који долазе само на један дан мораће резервисати унапријед и платити накнаду за улазак.

Ако превише људи жели доћи, неки ће бити одбијени.Градоначелник Луиги Бругнаро и његови савезници кажу да им је циљ створити град погоднији за живот његових грађана."Или смо прагматични, или живимо у свијету бајки".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана