У петак 54. Празник мимозе

Срна
У петак 54. Празник мимозе

ПОДГОРИЦА - Празник мимозе у Херцег Новом у петак, 17. фебруара, отвориће традиционални дефиле мажоретки и концерт регионалне музичке звијезде Марије Шерифовић.

У 18.00 часова на Тргу Николе Ђурковића прво ће бити подигнута застава ове манифестације, након чега слиједи дефиле Градске музике Херцег Нови, Мјесне музике Ђеновић и тромбоњера од централног градског трга до платоа испред хотела "Игало" на којем ће бити уприличено званично отварање и уручивање кључева града Капу Мимозиног карневала.

Концерт Марије Шерифовић заказан је за 21.00 час.

У суботу, 18. фебруара, биће одржана берба мимозе, догађај који већ деценијама плијени пажњу гостију и представља један од најпосјећенијих програма манифестације, саопштено је из Општинске управе Херцег Нови.

"Програм ће почети дефилеом новских мажоретки, Градске музике, Мјесне музике Ђеновић и тромбоњера, од Портоновог у Кумбору, кроз Ђеновиће, до Дома културе у Баошићима. Традиционално, домаћице из Ђеновића и Баошића служиће посјетиоцима рибу и вино на више пунктова", наведено је у саопштењу.

Тог дана у 10.00 часова на платоу испред Дома култура у Баошићима наступиће Ивана Негатив и Ђорђе Давид, а од 13.00 часова програм се наставља у Ђеновићима концертом групе "Галија".

У Институту "Др Симо Милошевић" у вечерњим часовима биће одржан први од два маскенбала.

"На балу под маскама присутне ће забављати и локални бенд жЕџодусиж, Ади Шоше и Никола Роквић. За креативне маске, улаз на оба маскенбала биће бесплатан, а за најбоље је обезбијеђен наградни фонд у вриједности од 10.000 евра са 30 новчаних и робних награда", наведено је у саопштењу.

Овогодишњи Празник мимозе биће одржан од 17. фебруара до 4. марта.

Мимоза, која цвјета преко зиме претварајући цијелу херцеговачку ривијеру у раскошну башту, заштитни је знак фестивала и зимског туризма Боке Которске и црногорског приморја.

За посјетиоце манифестације биће уприличен провод уз мирис мора и мимоза, наступи регионалних и свјетских музичких звијезда, као и више од 50 музичких, гастро, културних, дјечијих и спортских програма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана