У Херцеговини отворена прва каубојска кантина у региону

Г.С.
У Херцеговини отворена прва каубојска кантина у региону

ЧАПЉИНА - Тихо Сушац са својим пријатељима изградио је каубојску кантину прву такве врсте не само у БиХ.

Ова кантина налази се у срцу Херцеговине у Требижату код Чапљине, а названа је Аламо.

Уз каубојску одјећу, текилу и трофејно оружје из тога времена уживају у Дивљем Западу уз ријеку Требижат која је донедавно била толико чиста да се могла пити. Овим потезом жељели су оживјети своје дјетињство када су се играли каубоја и индијанаца, читали вестерн романе и гледали каубојске филмове, пише flash.ba

Они не носе мобилне телефоне, не шаљу мејлове, не сурфају интернетом, него разговарају и ручају у правом амбијенту каубојске кантине. Они једноставно живе свој сан.

- Радио сам на жељезници годинама и добио отказ. Водио сам синдикат у фирми и наравно нисам био миљеник владајуће елите. Борио сам се за радничка права и ево гдје сам завршио. Али не жалим. Ово је одувијек био мој сан а сада га живим пуним плућима - рекао је Сушац.

Додао је да је уз помоћ пријатеља саградио прву каубојску кантину не само у БиХ него у цијелом региону.

- Постала је мјесто окупљања свих који желе барем на тренутак доживјети дух Дивљег Запада. Имамо у близини и ријеку Требижат на којој сам одрастао, индијанску колибу, животиње, једном рјечју све што треба једном ранчу. Овога сам назвао Гаучо по аргентиснким гоничима крава - говори Тихо Сушац док ложи ватру под котлић у којем се кува каубојски пасуљ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана