Туристи ризикују животе због добре фотографије

G.S.
Foto: EnginerF

Многи туристи ризикују животе сликајући се на несигурним локацијама на Новом Зеланду, са жељом да направе савршену фотографију за Инстаграм.

Анавхата је прелијепа плажа која је удаљена 50 километара од града Окланда, а све чешћe туристи занемарују ознаку “приватног власништва” како би позирали на ивици литице која је висока 54 метра.

Баз Кронфелд, један од чанова породице која је власник земљишта на овој плажи од 1926. године, тврди да је несрећу тешко избјећи, посебно што су посјетиоци често омамљени алкохолним пићима.

"Ако пређу преко ивице, неће преживјети. Невјероватно је да се то већ није догодило", тврди Баз.

Породица Кронфелд, која има кућу поред плаже, каже да је ово подручје било мирно до прије отприлике пет година, пише Гардијан. 

Затим је изненада дошло до доласка нежељених посјетилаца након што су „тајни“ базени на плажи почели да се појављују на друштвеним мрежама. Представљени су као скривени драгуљ и "најбоље чувана тајна Окланда".

Током љета ово мјесто сваког дана посјети од 30 до 40 људи који желе да направе што бољу фотографију у природи, а неки су спремни чак да воде љубав. Неријетко, власници земљишта овдје затичу и смеће, преноси Телеграф.

Баз открива да је у једном дану истовремено избацио чак 23 особе које су се купале у природном базену.

"Многи посјетиоци тврде да имају право да се купају и љуте се када од њих затраже да напусте локацију", каже Баз и додаје де се туча између особа које крше закон и чланова породице често једва избјегне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана