Требиње међу 10 најбољих градова свијета за живот пензионера

ГС
Foto: Shutterstock

ТРЕБИЊЕ - Угледни њемачки портала Фокус, уврстио је Требиње на листу топ 10 свјетских градова за живот у пензионерским данима.

Оцјењујући више параметара, портал својим сународницма треће доби, као други најбољи избор, препоручује управо Требиње, пренио је синоћ РТРС.

Пријатна клима, љепоте града, очувана природа, здрава храна и приступачне цијене, само су неки од разлога који су Требиње позиционирали у сами врх светске топ-листе најбољих градова за живот послије 60-те, по избору њемачког портала.

Нијемци су, прецизно, математички, оцјењивали параметре који утичу на квалитет живота и од максималних 100 бодова у том "тесту", Требињу дали 80,8 бодова и високо друго мјесто.

"То није случајно, ако узмемо у обзир критеријуме за трећу доб, јер имамо одличну климу, положај, добру саобраћајну повезност, приступачан трошковник у односу на њихове пензије, здраву храну, пиће, оцувану пририоду. То се све узимало у обзир. Испод нас су остали градови из Турске, Индије, Бразила...Хрватски Осијек је на 10. мјесту" , рекао је Жарко Вицо, стручни сарадник Туристичке организације Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана