Терминал 4 - "Капија Америке": Ер Србија заузела прво место

Б92
Foto: Архива

Београд- Ер Србија се са резултатом од 67 одсто налази на првом мјесту по попуњености капацитета за превоз путника на летовима до Њујорка.

На Терминалу 4 најпрометнијег њујоршког аеродрома, познатог и као "Капија Америке" јер представља главни улаз у земљу за интернационалне посјетиоце, српски национални авио-превозник дијели прво мјесто са холандском авио-компанијом КЛМ, подаци су Међународног аеродрома Џон Ф. Кенеди у Њујорку за септембар 2020. године.

На другом мјесту по попуњености капацитета за превоз путника налазе се компаније Етихад и Еџипт ер, а на трећем мјесту Азијана, наводи се у саопштењу Ер Србије.

"Према подацима њујоршког аеродрома, налазимо се на врху листе и када је у питању тачност саобраћаја (Он-тиме Перформанце), односно полетање авиона до 15 минута од планираног времена поласка," изјавио је регионални директор Ер Србије за Северну и Јужну Америку Џорџ Петковић.

Ер Србија до Њујорка тренутно лети два пута недјељно, четвртком и суботом. У плану је да се у периоду од 14. децембра до 4. јануара обавља додатни лет понедјељком, док ће се додатни летови петком обавити 18. децембра и 1. јануара 2021. године. Уз планиране додатне летове, национална авио-компанија ће у периоду око божићних и новогодишњих празника до Њујорка саобраћати и до четири пута недјељно.

Од поновног успостављања ваздушне везе са Сједињеним Америчким Државама 6. јуна до 28. октобра, Ер Србија је обавила 71 лет за Њујорк и превезла 26.121 путника. Летове на линији Београд - Њујорк обавља највећи авион у флоти Ер Србије, ербас А330 назван по легендарном српском научнику и проналазачу Николи Тесли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана