“Терме Озрен”, модеран туристички центар за рехабилитацију и бањски одмор: Комплекс у којем уживају и најпробирљивији

Милијана Латиновић
Foto: Велибор Трипић

ПЕТРОВО - Да природа није штедјела када је даривала општину Петрово свједоче невјероватни планински предјели и извори термалне воде, а на једном таквом никао је јединствен туристички комплекс “Терме Озрен” мјесто у којем уживају и најпробирљивији гости.

Модерно опремљен комплекс простире се на око 64.000 метара квадратних и отворен је током цијеле године. Менаџер продаје у том комплексу Оља Гаврановић истиче да “Терме Озрен” располажу са 11 отворених и затворених базена, велнес и спа центрима, салом за конференције, спортским теренима за мали фудбал, одбојку, кошарку и рукомет.

- Посебан акценат стављамо на базен са термоминералном водом која извире на дубини од 910 метара. Температура те воде је 35 степени. У том базену гости бораве највише до 15 минута, а та вода највише погодује особама које имају проблема са реуматским и дерматолошким обољењима. И у осталим базенима је термоминерална вода, али пречишћена, из ње се извлаче сумпор и жељезо и добија се вода у којој боравак није ограничен - појашњава Гаврановићева.

У велнес и спа центрима гостима су на располагању двије суве финске сауне, затим слана соба и парно купатило, те широка понуда третмана лица, тијела и масаже.

Уз домаће госте, додаје Гаврановићева, међу којима су 50 одсто Бањалучани, “Терме Озрен” посјећују и наши људи из дијаспоре, те странци који његују културу посјећивања бањских центара. Међу онима који су похрлили из иностранства да уживају у љепотама овог туристичког драгуља су и бројни Швеђани, Данци и Американци.

- У два ресторана са којима располажемо нудимо интернационалну и домаћу кухињу. Гости који су поријеклом из ових крајева, а живе и раде у иностранству, обавезно траже цицвару. То је јело које их подсјећа на дјетињство, дом и породицу, а које немају прилику да једу нигдје друго - истакла је Гаврановићева.

Наглашава да комплекс располаже са 64 смјештајне јединице, од тога девет луксузно опремљених апартмана, а укупан смјештајни капацитет је нешто више од 200 лежајева.

С обзиром на изванредно уређене базене са тобоганима за најмлађе, међу гостима су чести брачни парови са дјецом. Осим тога, у “Терме Озрен” долазе и пензионери и сви они који воле ову врсту туризма. У оквиру комплекса су стазе за шетњу, клупице за одмор и уживање у љепоти вјештачког језера са бројним птицама.

- Недостаје нам мало више садржаја унутар хотела, тако да већ крајем идућег мјесеца у рад пуштамо теретану, дјечију играоницу, салон забавних игара и тихи велнес са два базена. Гости могу да изнајме бицикле и квадове. Сарађујемо са Туристичком организацијом Петрова која организује излете до Озрена - казала је Гаврановићева и нагласила да је задовољан гост најбоља реклама. У склопу комплекса постоји и медицински блок са одјељењем за радиологију, физиотерапију, као и за опште и специјалистичке прегледе те лабораторија. Гости који остају на ноћењу имају попуст на здравствене услуге.

Ваучери

“Терме Озрен” су почеле са радом у јеку пандемије вируса корона у 2020. години. Оља Гаврановић истиче да је потез Владе Републике Српске да се домаћем туризму помогне кроз туристичке ваучере био итекако добар.

- Велики број домаћих туриста лани је боравио код нас. По броју ноћења можемо рећи да је година била успјешна упркос пандемији - рекла је Гаврановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана