Сејшeли прва држава која ће дозволити улазак туристима који су вакцинисани против короне

Анадолија
Сејшeли прва држава која ће дозволити улазак туристима који су вакцинисани против короне

Одлукама које су донијели крајем јануара, Сејшeли су постали прва оточна држава која ће дозволити улазак свим туристима који су примили вакцине против вируса корона.

Поред одлуке везане за дозволу уласка туристима који су примили вакцине против вируса корона, власти ове земље такође размишљају о томе да већ средином марта дозволе улаз свим заинтересованим туристима који имају негативне тестове на коронавирус били они вакцинисани или не.

Одлука власти ове државе темељи се на претпоставци да ће Сејшeли до половине марта вакцинисати готово 75 посто популације што ће према њиховим показатељима бити довољно да се оствари тзв. "имунитет крда". 

До сада, осим набавке из властитих средстава, Уједињени Арапски Емирати и Индија донирали су Сејшелима по 50.000 вакцина компаније Синофарм.

Држава је овога мјесеца почела са програмом вакцинације, а међу првима који су примили вакцине су здравствени радници, новинари и политички лидери укључујући и предсједника Њавела Рамкалањана.

Када су у питању вакцинисани путници, власти Сејшeла донијеле су правилник по којем све особе које су примиле вакцине против вируса корона морају показати доказ да су примили обје дозе вакцина најмање двије седмице прије путовања.

"Путници морају показати 'аутентични цертификат' једне од четири вакцине које су тренутно на тржишту. Вакцинисани путници такође морају боравити у хотелима и пансионима који су цертифицирани за тзв. путнике 'категорије 1', а Сејшили тренутно располажу са 532 таква објекта", саопћењо је из Туристичке заједнице Сејшeла.

С друге стране, особе које још нису вакцинисане али би жељеле посјетити ову туристичку дестинацију, власти Сејшeла су и у овом случају припремиле правилник. Наиме, власти ове земље дозволиће улазак невакцинисаним особама под условом да долазе приватним летовима или су на листи 48 земаља за које је процијењено да спадају у мање ризичне када је у питању ширење вируса корона.

Поред тога, туристи који нису примили вакцину и даље ће морати уз себе имати негативан PCR приликом уласка као потврду да нису заражени вирусом корона
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана