Сарајево ће субвенционисати хотелски смјештај за туристе из Србије

ГС
Сарајево ће субвенционисати хотелски смјештај за туристе из Србије

САРАЈЕВО - Као знак захвалности на донацији вакцина против корона вируса Кантону Сарајево, Туристичка заједница Кантона Сарајево је припремила програм субвенционисања туристичко-угоститељских услуга смјештаја путем е-кода "Одмори у Сарајеву".

Како су рекли из Туристичке заједнице КС, овим се Кантон Сарајево жели симболично одужити Влади Републике Србије.

"У циљу повећања броја долазака туриста током љетне туристичке сезоне те опоравка туризма, Влада Кантона Сарајево и Туристичка заједница Кантона Сарајево субвенционираће туристичко-угоститељске услуге смјештаја на подручју Кантона Сарајево за туристе из Србије", кажу из Туристичке заједнице КС.

Навели су да ће се субвенција проводити путем заштићених е-кодова који су намијенени за кориштење туристичко-хотелског смјештаја за 2.000 туриста, држављана Србије, чију листу имена доставља Влада Републике Србије.

"Особе с достављене листе моћи ће извршити резервацију смјештаја у Кантону Сарајево у једном од смјештајних туристичко-угоститељских објеката с листе, а који ће бити изабрани путем Јавног позива који ће објавити Туристичка заједница Кантона Сарајево", наводе.

Истакли су да ће листа одабраних смјештајних објеката бити доступна путем онлине платформе "Одмори у Сарајеву".

"Онлине платформи интегрисаној на њеб страници Туристичке заједнице Кантона Сарајево www.visitsarajevo.ba  моћи ће приступити искључиво држављани с достављене листе у циљу одобрења приступа за пријаву туристичко-хотелског смјештаја у Кантону Сарајево под називом 'Одмори у Сарајеву'", истичу.

Нагласили су да је планирано да е-кодови буду кориштени у периоду од 1. јула до 30. децембра 2021. године.

"Право учешћа на Јавни позив који распише Туристичка заједница Кантона Сарајево предвиђено је за пословне субјекте који пружају угоститељске услуге у туристичко-угоститељским објектима за смјештај, у складу с прописима којим се уређује област угоститељства", наглашавају из Туристичке заједнице КС, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана