Ryanair најављује скупље карте

ГС
Foto: Агенције

ДАБЛИН - Челник европског нискобуџетног авиопревозника Ryanair Мајкл О'Лири упозорио је да ће цијене летова овога љета поскупити због велике потражње, а пролазак кроз аеродрома постаће "изазов" путницима

Туристи би се требали припремити на раст цијена за "висок једнознаменкасти постотак" током шпице сезоне, будући да се потражња за одморима у европским љетним дестинацијама опоравља захваљујући укидању ограничења путовања због пандемије, рекао је за радио ББЦ.

Такође је упозорио да ће вјероватно доћи и до сталних кашњења у аеродромила  попут лондонског Хитроа, као разлог наводећи недостатак особља.

"Нема сумње да ће пролазак кроз аеродроме овог љета бити изазован и потичемо све наше клијенте да дођу раније како би имали више времена за пролазак кроз безбједносне мјере аеродрома, посебно у Манчестеру", додао је.

Ryanair је недавно извијестио о смањеним годишњим темељним губицима од 355 милиона евра и изразио наду у повратак на "разумну профитабилност" током текуће финансијске године.

Сада О'Лири оцјењује "непрактичним, па чак и немогућим" објавити смјернице за сезону 2022.-2023. због ризика резервација за одмор због ковида 19 и рата у Украјини.

Губитак ирске групе у години до 31. марта био је испод очекиваног и смањен је у односу на губитак од 1,02 милијарде евра у претходној години, када је пандемија јако притиснула пословања.

Ryanair је извијестио и о снажном опоравку промета с 97,1 милион путника, у односу на само 27,5 милиона у прошлој години, захваљујући укидању мјера ограничења због пандемије.

Нада се да ће број путника повећати на 165 милиона у овој години - изнад рекордног нивоа од 149 милиона забиљежене прије пандемије, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана