Робинзон с Влашића у новој пустоловини: Како живјети с природом и без струје

Kliks
Foto: kliks

Рамиза Палоша, познатијег као Робинзон с Влашића, босанскохерцеговачка јавност зна као човјека који је одлучио посветити живот природи. Овај пут је показао како природа изгледа када наступи топлије вријеме те како проналази гљиве.


Он са супругом Земином више од 20 година живи у близини водопада Козице, гдје преживљавају од природе, а у свом домаћинству још увијек немају струју.

Иако га тренутно боли нога и хода уз помоћ штака, гледаоцима Јутјуб канала Средња Босна Данас показао је водопад у близини стијене Јелинице.

"Овдје је увијек хладан зрак. Направио сам клупе и сто, али је то све багра однијела. Многи људи овдје желе ручати. Није само пара живот. Видиш ли ову љепоту? Тако описују рај. Па има ли љепшег раја? Нема. Имаш воду, разне плодове, цвијеће... Кад природа оживи, човјек одмах постане јачи и енергичнији", казао је Палош.

На снимку га затим можемо видјети како бере гљиве у оближњој шуми. Његов труд и упорност инспирација су многима. Додао је да људи нису ни свјесни колико хране могу наћи у природи.
"Штета што људи не знају шта се употребљава. Може се живјети од овога, да ништа и не посијеш. Знате ли колико коријења има који су јестиви?", рекао је.

На питање плаши ли се да му нека животиња не науди, одговорио је:

"Било каква змија или нека друга животиња је опет дио природе. Немам страха од те природе. Не смета ми ни коприва нити било шта друго. Навикао сам на све. Некада случајно штапом притиснем шарку у трави. Склоним штап и она онда настави ићи даље. Не дирам је. Животиња зна ко јој је пријатељ, а ко непријатељ",рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана