Предмети које редовно љети треба чистити

ГС
Предмети које редовно љети треба чистити

Неколико корисних савјета примјените користећи предмете за плажу, које треба редовно чистити љети. Када кренете на плажу, учините то без нервирања и првобитно усвојите навику да истресете све из торбе чим дођете с плаже.

Љето нуди бројне активности, али захтјева понекад и пуно опреме. Можда ту исту опрему баците негдје у ћошак куће када се вратите, али уствари потребно је одржавати чистом како се не би борили против још јачег нереда други дан.

Торбе и креме

Креме за плажу - На бочици ће можда и остати мало креме након кориштења и мазања, те не значи да је прљава и лако је можете обрисати крпом.Kада ту исту крему носите на плажу, можете рачунати на то да ће се за ту исту крему се залијепити разне нечистоће, попут пијеска или земље, што ћете осјетити и на тијелу када је други пут будете наносили, а исти тај пијесак ћете понијети кући у торби. Како бисте то спријечили, извадите је из торбе и оперите испод туша када се туширате.

Торбе за плажу - Прекрасно је у пијесак гурати стопала, али када ставимо руку у торбу и пронађемо пуно пијеска и у њој, то и није тако забавно.Нека вам постане навика да истресете све из торбе чим дођете с плаже, а ако имате торбу од материјала који се пере, једноставно ју можете испрати испод туша.

Одржавање базена

Базени у дворишту - Одлична су ствар ако имате дјецу а не можете на море, али и њих се треба чистити.

Најбоље их је оставити напухане како би се осушили током ноћи, а ако мислите да је потребно додатно чишћење, пошприцајте их оцтом и водом те оставите на сунцу, а накнадно добро исперите чистом водом.

Мокри пешкири

Мокри пешкири су можда предмет који нам највише времена одузима током љета јер су посвуда. За њих је набоље да се испиру у машини за рубље или само у сушилици ако нису прљави. Кад год перете рубље, убаците који ручник иначе ће их вјероватно бити по цијелој кући, могу попримити неугодан мирис, а такав ручник сигурно не желите носити на плажу.

Чишћење фрижидера

Преносиве фрижидере на љетовању их носите посвуда, а то се може видјети и на крају дана према количини прљавштине на њима. Најбоље их је чистити тако да их испразните и исперете водом, а претходно баците све остатке хране. Оставите да се осуше на сунцу.

Наочале, јапанке, купаћи костими то све нам то треба да бисмо уживали на плажи, а понекад је прави посао све то на крају скупити у једну торби. Како их не бисте тражили по цијелој кући, паметно је одредити једно мјесто гдје ће стајати све што вам је потребно за плажу. Када га пронађете упознајте све укућане с њим и упозорите да све након кориштења врате на своје мјесто, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана