Поларна свјетлост на чудесним висинама

Агенције
Поларна свјетлост на чудесним висинама

Видјети поларну свјетлост и летјети у ваздушном балону су искуства која могу да надмаше многа и на врху су бројних листа свих оних који воле да осјете свијет на што више начина.

Једно такво искуство у Лапонији (Шведска) нуди комбинацију оба ова начина. Наиме, нови концепт путовања омогућава свим туристима да летећи у балону виде многе предјеле, те да доживе поларну свјетлост на неким новим висинама. 

Лапонија се налази на самом сјеверу арктичког круга, а њени западни дијелови обухватају фјордове, глечере и планине. Највиши врх је планина Кебнекајсе.

Искуство летења у ваздушном балону ради посматрања бореалне свјетлости, све посјетиоце одвешће 40 метара у висину, а његови творци су Фредрик Броман и Јонас Гејке. На ову одлуку су дошли у договору са стручњаком за ваздушне балоне Ендрјуом Пертом, који управља балонима више од 25 година. Раније је летио изнад афричких савана.

Ово јединствено искуство биће обезбијеђено за групе од по шест особа и мање.

- Искуство поларне свјетлости, гледано с умирујуће раздаљине у балону, у овом дијелу Шведске је заиста посебно и једно је од најбољих за прави доживљај арктичких предјела. Иако није загарантовано да ће поларна свјетлост увијек да се појави, нема бољег мјеста од балона за лов оваквог дјелића неба - рекао је Џонатан Купер са портала “Off the Map Travel's”.

За посјетиоце који су заинтересовани за арктичке предјеле више него за поларну свјетлост, предвиђене су различите експедиције у дивљину. 

Први лет ваздушним балоном биће одржан у децембру ове године, док ће сви заинтересовани за летове, моћи већ у априлу и мају да себи обезбиједе и резервишу мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана