Почиње са наплатом вожње кроз најкривудавију улицу свијета

Агенције
Почиње са наплатом вожње кроз најкривудавију улицу свијета

Хиљаде туриста ускоро би могле бити приморане да резервишу и плаћају вожњу кроз свјетски познату, кривудаву улицу.

Ријеч је о улици Ломбард у Сан Франциску. Посланици Парламента Калифорније су одобрили закон којим се Сан Франциску даје овлашћење за увођење система наплате и резервација за пролазак кроз “Ломбард стрит”.

Приједлог тог закона тек треба да потпише гувернер Гевин Њусом. Управа за саобраћај Округа Сан Франциско препоручила је да тарифа за пролазак аутомобилом кроз најкривудавију улицу свијета буде пет долара (4,5 евра) радним даном, а 10 долара (девет евра) викендом и празником.

Богати становници тог брда гдје су куће међу најскупљима у том граду, кажу да се њихова живописна улица Ломбард, богато украшена цвијећем које они његују, претворила у “неподношљив претрпани забавни парк”.

Они годинама позивају власти да ријеше проблеме због даноноћне саобраћајне гужве радозналаца, гомилања смећа које се баца из аутомобила и упадања туриста у њихова приватна дворишта.

Званичници града задужени за туризам процијењују да бар 6.000 људи дневно током љета прође кроз ту тесну, стрму, кривудаву, једносмјерну улицу, дугачку једва 180 метара, а ред аутомобила који чекају да њоме прођу се на брду протеже унедоглед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана