Планирате путовање с пријатељем? Можда то ипак није добра идеја

klix.ba
Планирате путовање с пријатељем? Можда то ипак није добра идеја

Звучи као савршена идеја: ви и ваш пријатељ крећете заједно у авантуру.

Међутим, путовање с другом особом отприлике је као брак. Изазовно је, може пробудити екстремну интимност или непомирљиве разлике и може вам поставити шкакљиво питање: "Како не изгубити пријатеља након заједничког путовања?"

Како бисте остали најбољи пријатељи, Bright Side издвојио је знакове који вам могу показати је ли путовање с пријатељем заиста добра идеја.

Имате различите дневне рутине

Можда мислите да то што имате другачије дневне рутине није проблем, али када једна особа устане у 7 ујутро и почне радити буку, а друга жели спавати до 12, то може бити велики проблем. 

Током дана, један од вас ће можда жељети вјежбати јер увијек вјежба у одређено вријеме. То може бити катастрофално. Након неколико оваквих дана, почећете се свађати као луди о томе како је немогуће опустити се једно с другим.

Превише добро да би било истинито

Постоје људи који преферирају приватност. Ваш пријатељ жели с вама доручковати и вечерати, али би остатак дана најрадије провео сам.

Ту су и они људи који желе сваку секунду провести са својим пријатељем и све радити заједно. Када се та два различита мишљења споје, то може постати проблем. Разговарајте са својим пријатељем о томе каква путовања волите и што очекујете од вашег заједничког пута.

Различити буџети

Није фино кад вас пријатељ одведе у скуп ресторан јер не жели пропустити прилику, а ваш буџет не покрива трошкове оброка. Можете приуштити само воду и гледање у вашег сретног пријатеља како пије вино и једе јастога.

Можда мислите да је то себично, али они имају право трошити свој новац. Нажалост, када се ситуације попут ове догоде на путовању, пожелите експлодирати од бијеса.

Немате план

Хајдемо у Париз! Тамо ћемо се баш забавити! Како не бисте ушли у расправу, сазнајте занимања једно другог и направите компромис. Ви можда планирате посјетити музеје и изложбе, док ваш пријатељ тај пут замишља као једну велику забаву.

Једно од вас је искусан путник, а други је почетник

Поновно идете у иностранстов и одлучили сте овај пут повести пријатеља који никада није напуштао границе земље у којој живите. Биће му потребна помоћ, почевши од аеродрома.

Ваш се одмор полако може претворити у дадиљање и то вас може прилично наживцирати јер ће већина одговорности пасти на вас.

Имате другачији став према новим познанствима

Ова је тачка типична прича. Један има партнера, а други нема. Ваш пријатељ може проводити доста времена онлајн у разговору са својом другом половицом, док ви желите упознати нове људе. Ситуација може бити и обрнута.

Није важно тко је од ваш двоје у вези, оно што је важно је да ће онај други који је самац бити потпуно изморен и пожалит ће што није кренуо на пут с особом која има исти стил живота као и он.

Постајете нечији лични фотограф

Једна слика. Још једна слика. Не, ниси добро усликао. Требао си ми рећи како да станем.

Да, неки се људи обожавају фотографирати, али када постанете лични фотограф вашем пријатељу који стално критикује ваше фотографирање, то се може претворити у хладни рат.

Стално се жале

Ако се ви и ваш пријатељ свађате при одабиру пријевозног средства с којим ћете стићи до жељене дестинације, то није добар знак. Свађа може почети од мизерне ствари да би на крају прерасла у велику свађу јер се нисте међусобно разумјели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана